nemzetisport.hu 2019.01.12 14:02 Frissítve: 2019.01.12 14:28

MLS: Urbányi István az SKC kiválasztásért felelős igazgatója

Az NB I-ben legutóbb a Gyirmót szakvezetőjeként dolgozó Urbányi Istvánnal, a Sporting Kansas City decemberben kinevezett, kiválasztásért felelős igazgatójával készített interjút a kisalfold.hu. Ebben beszámol az új munkaköréről és mesél azokról a magyar labdarúgókról, akikkel együtt dolgozik az amerikai együttesnél.

Urbányi István fontos feladatkört tölt be (Fotó:kisalfold.hu/ archív)

 

Kezdésnek kifejti, hogy mivel is foglalkozott az utóbbi pár évben.

„A 2017–2018-as szezonban az amerikai liga negyedik osztályában szereplő Kaw Valley FC vezetőedzője voltam. A Kaw Valley a Sporting Kansas stratégiai partnere, otthon úgy mondanák, hogy a fiókcsapata. A nyári időszakban itt szerepelnek az egyetemen futballozó labdarúgók. Egyre fontosabb ez a lehetőség és ezzel együtt emelkedik a presztízse is. A játékosok döntő többsége a Sporting akadémiáján vagy valamelyik fiókgárdájában játszott korábban."

Urbányi Istvánt a Sport Kansas City légiósának, Németh Krisztiánnak a helyzetéről is kifaggatták.

„Mindenki azt várja, hogy ez a szezon ismét róla szóljon. Vermes Péter vezetőedző két riválist is elengedett a posztjáról, ezzel is mutatva, hogy maximálisan bízik Krisztiánban. Remélem, hogy komoly magyar párharc lesz a gólkirályi címért!"

Az 51 éves szakembert arról is kérdezték, hogy mekkora szerepe volt Baráth Botond szerződtetésében.

„Nem akkora, mint Sallói Daninál, de mondjuk úgy, hogy Botondot még Újpestről ismerem. Rövid ideig edzettem is őt, a referencia pedig ezen a piacon nagyon fontos, csakúgy, mint a személyiség, illetve a pénzügyi kondíciók. Mivel Botondnak lejárt a szerződése a Honvédnál, igazából ez a tény nagyot lendített az esélyein, miként az is, hogy tizenöt-tizenhat éves kora óta a Honvéd játékosa, ami sokat elmond a karakteréről. És nyilván az sem véletlen, hogy bár lejárt a szerződése, mégis az utolsó percig a csapat alapembere volt és a válogatottba is meghívót kapott."

Az új munkaköréről is érdeklődött a magyar lap. 

„Tavaly december óta újra hivatalosan is a Sportingnál dolgozom és a játékosok kiválasztásáért felelős egyik igazgatója vagyok a klubnak."

2019.08.23 07:29:01

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Kicsit szórja még a pénzt a Monaco, Lőw Zsoltékra nehéz idény vár, ugrásra kész Allegri és Mourinho.

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.