HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.12 14:02 Frissítve: 2019.01.12 14:28

MLS: Urbányi István az SKC kiválasztásért felelős igazgatója

Az NB I-ben legutóbb a Gyirmót szakvezetőjeként dolgozó Urbányi Istvánnal, a Sporting Kansas City decemberben kinevezett, kiválasztásért felelős igazgatójával készített interjút a kisalfold.hu. Ebben beszámol az új munkaköréről és mesél azokról a magyar labdarúgókról, akikkel együtt dolgozik az amerikai együttesnél.

Urbányi István fontos feladatkört tölt be (Fotó:kisalfold.hu/ archív)

 

Kezdésnek kifejti, hogy mivel is foglalkozott az utóbbi pár évben.

„A 2017–2018-as szezonban az amerikai liga negyedik osztályában szereplő Kaw Valley FC vezetőedzője voltam. A Kaw Valley a Sporting Kansas stratégiai partnere, otthon úgy mondanák, hogy a fiókcsapata. A nyári időszakban itt szerepelnek az egyetemen futballozó labdarúgók. Egyre fontosabb ez a lehetőség és ezzel együtt emelkedik a presztízse is. A játékosok döntő többsége a Sporting akadémiáján vagy valamelyik fiókgárdájában játszott korábban."

Urbányi Istvánt a Sport Kansas City légiósának, Németh Krisztiánnak a helyzetéről is kifaggatták.

„Mindenki azt várja, hogy ez a szezon ismét róla szóljon. Vermes Péter vezetőedző két riválist is elengedett a posztjáról, ezzel is mutatva, hogy maximálisan bízik Krisztiánban. Remélem, hogy komoly magyar párharc lesz a gólkirályi címért!"

Az 51 éves szakembert arról is kérdezték, hogy mekkora szerepe volt Baráth Botond szerződtetésében.

„Nem akkora, mint Sallói Daninál, de mondjuk úgy, hogy Botondot még Újpestről ismerem. Rövid ideig edzettem is őt, a referencia pedig ezen a piacon nagyon fontos, csakúgy, mint a személyiség, illetve a pénzügyi kondíciók. Mivel Botondnak lejárt a szerződése a Honvédnál, igazából ez a tény nagyot lendített az esélyein, miként az is, hogy tizenöt-tizenhat éves kora óta a Honvéd játékosa, ami sokat elmond a karakteréről. És nyilván az sem véletlen, hogy bár lejárt a szerződése, mégis az utolsó percig a csapat alapembere volt és a válogatottba is meghívót kapott."

Az új munkaköréről is érdeklődött a magyar lap. 

„Tavaly december óta újra hivatalosan is a Sportingnál dolgozom és a játékosok kiválasztásáért felelős egyik igazgatója vagyok a klubnak."

2019.01.18 14:21:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Dárdait lecserélték, ma már ő cserél, Pogbának nem volt „őrült haja”, Valencia nem öregszik.

2019.01.17 22:29:34

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ennek következményeit mindenkinek vállalnia kell.

2019.01.13 17:07:33

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A 31 éves Fabregas mellett egy 36 esztendős bekk és egy harmincas szűrő is érkezett.

2019.01.14 09:37:11

Minden más foci BABJÁK BENCE

Lőw Zsolt szerint a PSG csillaga hosszú időre kisajátíthatja az Aranylabdát.

2019.01.13 23:29:12

Minden más foci nemzetisport.hu