nemzetisport.hu 2017.10.05 10:58 Frissítve: 2017.10.06 12:08

Légiósok: „Némethnek a lehető legjobbkor jön a szünet”

Tom Soehn, az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő (MLS) New England Revolution megbízott vezetőedzője a döcögős indulás ellenére is bízik Németh Krisztiánban.

 

A magyar válogatott támadó augusztusban igazolt a Revolutionhöz, ám bemutatkozására sokáig kellett várni, Németh ugyanis edzői szerint nem volt megfelelő fizikai állapotban, ezt megfejelve még egy combsérülést is összeszedett.

A szélső aztán néhány hét múlva, az Orlando City ellen debütált, nem is akárhogyan, hisz egy perccel a pályára lépése után kiosztott egy gólpasszt. Nagyszerű kezdése ellenére Németh Krisztián új csapatában eddig csupán 33 percet játszott – igaz, ebben az is szerepet játszott, hogy a Kansas City ellen kiállították.

Tom Soehn, a New England megbízott vezetőedzője úgy véli, Némethnek a legjobbkor jön a kéthetes bajnoki szünet a „felzárkózáshoz”.

„Bárkinek, aki tizenkét meccsel a szezon vége előtt érkezik, nehéz dolga lenne – ecsetelte a magyar szélső helyzetét a szakember. – Úgy vélem, egyre többet és többet látunk tőle. A legutóbbi összecsapáson is, miután beállt, megmutatta, mire képes. A lehető legjobbkor jön Némethnek a kéthetes szünet, mert lesz ideje helyre rakni magát. Tisztában vagyok a tulajdonságaival, egyszerűen csak jobban össze kell szoknia a csapattársaival.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 11:34:36

Minden más foci ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza, összefoglaló), KÁNTOR BARNABÁS (tudósítás)

A portugálok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a második játékrészben meglett a szépítés.

2018.04.19 08:44:32

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Georges Leekens helyett talán jobb lett volna fiatalabb, erőtől duzzadó trénert választani.”

2018.04.16 23:33:20

Minden más foci IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. A szájtapasz különösen kedvelt lett a spanyol futballpályák környékén, mert hát az ibériaiak módfelett közlékenyek, bőbeszédűek, és nem is annyira szemérmesek, de közlendőjük sem mindig nyomdafestéktűrő.

2018.04.14 23:11:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azért nincs még minden veszve. Meg nem erősített hírek szerint az UEFA nem tervezi, hogy a közeli jövőben Kínában vagy Szaúd-Arábiában rendezze a labdarúgó Európa-bajnokságot.

2018.04.13 23:46:02

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ami kell a jó meccshez, az erdőszéli pályán is megvan, békességből még kicsivel több is. Ad magára a kék-fehér rendező egyesület, külön programfüzetet nyomott a »Tabulka« szerint kilenc hellyel mögötte, a 11. helyen álló Horovicko elleni meccsre, játékoskeretekkel, edzői nyilatkozatokkal, aktuális hírekkel.