Légiósok: Egy futballista nem kereshet kifogásokat – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.22. 21:21
Klubja heti műsorában beszélt Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar játékosa arról, milyen az Egyesült Államokban játszani, miért hálás Istennek, és mik a céljai a szezon hátralévő részében.

Nikolics Nemanja mellesleg esélyes az MLS gólkirályi címére is. Jelenleg a góllövőlista harmadik helyén áll, de ugyanannyi gólt szerzett, mint a második Diego Valeri, és a listavezető David Villa is csupán eggyel többször talált be eddig, mint a magyar légiós.

„A futballban az a jó, ha a te kezedben vannak a dolgok, és nem kell másokra figyelned, az adott mérkőzésre koncentrálhatsz – mondta Nikolcs a Chicago „Fire Weekly” elnevezésű heti műsorában. – Nekem viszont most arra is figyelnem kell, hogy ki van előttem, ez pedig David Villa, míg a csapatok közül a New York City és a Toronto. A célunk a második hely megszerzése a tabellán. Jelenleg lendületben vagyunk, megvan a kellő magabiztosságunk, én pedig segíteni fogom a csapatot a góljaimmal, és a végsőkig harcolok a gólkirályi címért is.”

Nikolics emellett arról is beszélt, mennyire nehéz számára alkalmazkodni az amerikai körülményekhez, és főként ahhoz, hogy jóval többet kell utaznia egy-egy mérkőzés miatt, mint azt tette korábban Európában.

„Valójában számomra ez a legnehezebb ebben a bajnokságban, de úgy gondolom, hogy egy futballistának nem szabad kifogásokat keresnie. Ez a munkánk, és hálás vagyok Istennek, amiért lehetőséget adott arra, hogy pénzt keressek azzal, amit a legjobban szeretek. Emellett jó megismerni új városokat és új stadionokat” – vélekedett a magyar játékos.

A MŰSOR


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik