Legia: Nikolicsot untatja ez a kérdés, adott is egy tanácsot

Vágólapra másolva!
2016.04.14. 18:04
Nem ezen dől el a bajnoki cím, de ez a legnagyobb derbi Lengyelországban – mondta Nikolics Nemanja, a varsóiak labdarúgója a Legia–Lech rangadót felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen szóba került az ellenfél edzőjének korábbi csipkelődése is.

„Miközben mi elsők vagyunk, a Lech nem ott áll a tabellán, ahol a játékosállománya erőssége alapján állhatna. Ettől persze még ez a legnagyobb rangadó a ligában – fogalmazott Nikolics Nemanja. – Tudjuk, hogy milyen fontos meccs ez a szurkolóink számára, de ne úgy tekintsenek rá, mint egy bajnoki döntőre, hanem mint egy lépésre a kitűzött cél, a bajnoki cím elhódítása felé.”

Nikolics hozzátette: nagyon sokat dolgoztak azért, hogy az első helyről fussanak neki a hétfordulós rájátszásnak, mert így a saját kezükben van a sorsuk – ha jó eredményeket érnek el, megszerzik a bajnoki címet. Ezért természetesen pénteken is a győzelem a cél.

A Lech a legutóbbi két vendégeskedése során győzött a Legia otthonában – a tavaly tavaszi sikerrel alapozta meg a bajnoki cím megszerzését –, azonban a két csapat márciusi poznani meccsét a Legia nyerte meg 2–0-ra, méghozzá Nikolics duplájával.

„A Lechnek nagyon jó futballistái vannak, többen közülük válogatottak, akik nagy csatákban edződtek, tudják, hogyan kell fontos mérkőzéseket, trófeákat nyerni. Minden ellenfelünket tiszteljük, ez kiemelten érvényes a poznaniakra” – folytatta Nikolics.

A sajtótájékoztatón szóba került Jan Urbannak, a Lech edzőjének közelmúltbeli piszkálódása, melynek lényege: Nikolics csak kiscsapatok ellen tud gólokat rúgni.

„Már untatnak a vele kapcsolatos kérdések – reagált nevetve a szezonban 25 bajnoki gólnál járó Niko. – Szép gólokat lőtt annak idején? Gratulálok, bár én nem láttam őket… Velem foglalkozik ahelyett, hogy megtanítaná gólt lőni a csapata játékosait, akik csak tizenkettővel szereztek többet az idényben, mint én egymagam. Mellesleg nekem is voltak szép góljaim, könnyen utánanézhet, legutóbb élőben is láthatott kettőt… S természetesen a meghívásom továbbra is él, várjuk őt valamelyik edzésünkre.”

A Legia–Lech rangadó péntek este 20.30-kor kezdődik Varsóban. Mint ismert, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő személyében a Lechnek is vannak magyar válogatott légiósai. Ha a Lech megismételné tavaly tavaszi 2–1-es varsói győzelmét, az 15.5-szörös pénzt fizetne – nézze meg, mire fogadhat még a mérkőzéssel kapcsolatban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik