Lech: Lovrencsicsék egy ideig nem kapnak fizetést és bónuszt

Vágólapra másolva!
2015.09.16. 12:49
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Ekstraklasa) címvédőként pocsékul kezdő Lech Poznan ideiglenesen nem fizeti ki játékosainak béreit, valamint – amíg nem jönnek a megfelelő eredmények – felfüggeszti az Európa-ligás bónuszok teljesítését is.

A Lech Poznan bajban van a pont- és a gólszerzéssel, nyolc bajnokit követően mindössze öt találatnál jár, valamint négy ponttal a tabella utolsó előtti helyén tanyázik. Nem véletlen, hogy a lengyel sajtóban szóba került, a poznaniak szerződtetik Böde Dánielt, a Ferencváros nyolc mérkőzésén tíz gólt szerző támadóját.a lengyel sajtóban szóba került, a poznaniak szerződtetik Böde Dánielt, a Ferencváros nyolc mérkőzésén tíz gólt szerző támadóját.

A przegladsportowy.pl információi szerint az Európa-liga-szereplésre szánt bónuszokat felfüggeszti a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot foglalkoztató klub. December 15-ig kell a csapatnak visszaverekednie magát az első öt helyezett közé a bajnokságban, különben végleg megvonják az erre szánt összeget.

Sőt! A játékosok egyelőre fizetést sem kapnak! Ez azonban már egy fokkal bonyolultabb helyzet, mivel a labdarúgók és a klub közötti megállapodás az alapfizetés visszatartását nem teszi lehetővé (a bónuszokéét igen).

Ha a futballisták két hónapon keresztül nem kapják meg a fizetésüket, egyoldalúan felbonthatják szerződésüket. Igaz, előtte hivatalosan értesíteniük kell a klubjukat, amelynek 14 napja van pótolni a hiányosságokat.

A przegladsportowy.pl azonban klub közeli forrásokból úgy értesült, a klub nem akarja veszélybe sodorni magát, minden labdarúgó megkapja végül a fizetését, így az igazi büntetés a bónuszok megvonása lesz – ám ez ellen is tehetnek a játékosok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik