nemzetisport.hu 2015.10.06 20:25 Frissítve: 2015.10.06 23:12

Labdarúgás: Zidane, Kluivert és Verón újra vb-n játszhat

Az ESPN cikke szerint 2017-ben Mexikóban rendezik meg első ízben az úgynevezett legendák világbajnokságát, amelyen korábbi klasszis labdarúgók mérhetik össze erejüket.

Jorge Campos (a bal szélen), Gaizka Mendieta (jobbról a második) és Juan Sebastián Verón (a jobb szélen) is megjelent a legendák vb-jének berlini sajtótájékoztatóján

 

A legendák vb-jének az írás szerint első alkalommal három mexikói város, Mexikóváros, Guadalajara és Monterrey ad otthont 2017-ben. A tervek szerint 12 csapat vehet részt a tornán: Hollandia, Németország, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Mexikó, Egyesült Államok, Brazília, Argentína, Dél-Afrika és Japán.

A legendák vb-jén 35 és 45 év közötti korábbi kiválóságok játszanak majd. Németországot többek között Michael Ballack és Lothar Matthäus (edzőként), Hollandiát Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Ruud Gullit, Clarence Seedorf és Frank Rijkaard (edzőként), Franciaországot Zinedine Zidane, Argentínát Juan Sebastián Verón, Spanyolországot Gaizka Mendieta képviselheti az ESPN cikke szerint, bár a hollandoknál Bergkamp és Gullit is elmúlt már 45 éves, így lehet, hogy ők „túlkorosként” lépnek pályára.

A mérkőzések kétszer 30 percig tartanak majd, és a cserék számát nem korlátozzák. A torna bevételét mexikói alapítványoknak adományozzák. A legendák vb-jét kétévente szeretnék megrendezni, mégpedig telente, amikor az európai futball pihenőre vonul.

További részleteket 2016 januárjára ígértek a szervezők.

2019.07.23 16:03:09

Minden más foci nemzetisport.hu

Az egyetemek szerepe és jelentősége egy sportág sikerességében és fejlesztésében – Liverpooltól Madridon át Budapestig.