Labdarúgás: vb-bronzérmes a magyar orvosválogatott

Vágólapra másolva!
2016.07.27. 09:43
Bronzérmet nyert a barcelonai orvoslabdarúgó-világbajnokságon a magyar válogatott.

A kizárólag orvosokból álló magyar labdarúgócsapat huszonhat évvel ezelőtt alakult. Habár az elmúlt években számos kimagasló eredményt ért el, ám a közvélemény keveset tud erről, pedig a magyar csapat nyolc alkalommal volt már aranyérmes és további hét alkalommal állhattak a dobogóra.A huszonkét ország részvételével zajlott barcelonai tornán bronzérmet szerzett a magyar orvosválogatott.

A csapat hét nap alatt hat meccset játszott, az elsőt – óriási hőségben – Fehéroroszországgal, amit 2–1-re, utolsó pillanatban szerzett fejes góllal nyert meg. Ukrajna ellen kínkeserves küzdelem és 0–0 jött. A harmadik meccs a továbbjutás kiharcolásáért folyt, a mieink 3–0 győzelemmel kerültek a legjobb nyolc közé az újonc Dániával szemben.

A négy közé jutásért a házigazda spanyol csapat következett, korai bravúros gólok után 2–1-es eredménnyel búcsúzott a házigazda. A döntőbe jutásért a svéd válogatottal játszott a csapat, és a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a végén 2–1-re alulmaradt a magyar gárda. A bronzmérkőzést Ausztráliával játszotta az orvosválogatott, sokáig nyomott a magyar csapat, de a győztes gólt csak két perccel a vége előtt tudta begyötörni, ám így is elkerülte a tizenegyespárbajt.

A világbajnokságot Csehország nyerte meg.

Az orvosok labdarúgó-világbajnokságát minden évben más-más országban rendezik, három éve hazánk adott otthon a mérkőzéseknek. Jövőre az ausztriai Leogangban rendezik meg a szakmai kongresszussal egybekötött rangos eseményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik