Labdarúgás: Szőke István újra az egyházi minitornán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 14:08
Május 27-én, szombaton immár 24. alkalommal rendezik meg az I. kerületi Czakó utcai sporttelepen a kerület Egyházi Labdarúgó Csapatainak Tornáját. A kezdőrúgást ez alkalommal 2016 után közkívánatra, ismét a Ferencváros egykori válogatott jobbszélsője, Szőke István végzi el.

A torna gazdag hagyományainak megfelelően idén is népes mezőny küzd meg a végső győzelemért és a helyezésekért. Nem kevesebb, mint tizennégy együttes nevezett be a vetélkedésre, amelynek külön érdekessége, hogy a kezdőrúgás elvégzője, Szőke István már tavaly is pályára lépett a Tabáni Szent Katalin egyházközség csapatában. Az egykori gólerős szélső ígérete szerint idén is ott lesz a tabániak játékosai között.

Ha végignézzük a korábban kezdőrúgást elvégzők névsorán, ugyancsak rangos együttest lehetett volna belőlük kiállítani. 2000-ben például maga Puskás Ferenc indította útjára a versengést. Mellette egy-egy alkalommal megjelent – többek között – Buzánszky Jenő, Dalnoki Jenő, Sándor „Csikar" Károly, Rudas Ferenc, Mészöly Kálmán és Nyilasi Tibor is.

A kispályás mérkőzések a közismert szabályok szerint zajlanak. Egy specialitása van ennek a tornának: káromkodásért ugyanis kétperces kis büntetés jár. A legsportszerűbb csapat természetesen különdíjat kap.

Ami a díjakat illeti, a torna fővédnöke idén is Orbán Viktor miniszterelnök, aki a legjobb kapusnak, a legjobb mezőnyjátékosnak és a gólkirálynak is különdíjakat ajánlott fel.

Az eseményt 8.45-kor Nagy Gábor Tamás polgármester nyitja meg. A több pályán, kora délutánig tartó eseményre a rendezők minden érdeklődők szívesen látnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik