Labdarúgás: Romániában tesztelik a négycserés rendszert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 13:24
A Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága jóváhagyta a javaslatot, miszerint ezentúl négy játékost lehet lecserélni a Román Kupa mérkőzésein és az osztályozó meccseken. A kezdeményezés értelmében a szóban forgó találkozók hosszabbításában lehet majd élni a lehetőséggel, ha a rendes játékidőben mind a három cserelehetőségét kimerítette az érintett csapat.

A labdarúgás szabályzatának módosítási jogáért felelős International Board már korábban elfogadta, hogy a négycserés rendszert első körben kísérleti jelleggel életbe léptessék. Elsőként a 2016-os klubvilágbajnokságon próbálták ki, és Álvaro Morata volt a világ első futballistája, aki ezzel az újítással élve pályára lépett. Romániát a nemzetközi szövetséggel (FIFA) egyeztetve jelölték ki, mint olyan országot, ahol a rendszert tesztelik.

A csapatok a Román Kupa első megyeközi szakaszának kedd délutáni mérkőzésein élhettek először a lehetőséggel (a szövetség szervezésében zajló összecsapásokon eddig három csere volt engedélyezve, a megyei bajnokságokban már korábban megengedték a négy cserét – a szerző).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik