Labdarúgás: október 8-án Felcsúton lesz a Zákeus-kupa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 14:04
Október 8-án a felcsúti Pancho Arénában a Zákeus-kupa keretében a katolikus papi futballválogatott és a protestáns felekezetek lelkészválogatottja megmérkőzik egymással.

A reformáció emlékévének egyik legizgalmasabb sporteseménye, a REFO 500 Zákeus-kupa beharangozó sajtótájékoztatóját Béres L. Attila, a rendezvény ötletgazdája nyitotta meg köszöntő szavaival, aki elmondta, hogy „a még október nyolcadikáig hátralévő számos teendő ellenére nagy a közös öröm, mivel az ellentétek hangsúlyozása helyett Isten dicsérete áll a barátságos mérkőzés középpontjában, ez a meccs lényege.” A reformáció emlékévének egyik legizgalmasabb sporteseménye, a REFO 500 Zákeus-kupa beharangozó sajtótájékoztatóját Béres L. Attila, a rendezvény ötletgazdája nyitotta meg köszöntő szavaival, aki elmondta, hogy „a még október nyolcadikáig hátralévő számos teendő ellenére nagy a közös öröm, mivel az ellentétek hangsúlyozása helyett Isten dicsérete áll a barátságos mérkőzés középpontjában, ez a meccs lényege.”

Az eseményen Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa is jelen volt, aki rövid beszédében emlékeztette a jelenlévőket, hogy a reformáció 500 éves jubileumi esztendejének egyik fontos jelmondata, hogy „a reformáció megmozgat”.

„Ezért is nagy öröm számunkra a meccs, mivel a Reformáció Emlékbizottságnak már több, sporttal is kapcsolatos rendezvénye és programja valósult meg eddig. Az öröm, a közösség öröme, örülünk, hogy katolikus testvéreinkkel együtt játszhatunk. A bizottság szívesen állt a mérkőzés támogatóinak sorába”
– mondta a miniszteri biztos.

A programon Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint Wollein Judit, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia VIP-menedzsere is részt vett.

A tájékoztató keretében Béres L. Attila a mérkőzés kupáját is bemutatta, valamint két leendő játékos is jelen volt, Abloczy Áron, református lelkész és Miklós Hunor, teológus. Ők egy rögtönzött bemutatót is tartottak az esemény keretében.

A 2x30 perces labdarúgó mérkőzés a Reformáció Emlékbizottság, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), illetőleg öt tagegyháza (a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház), valamint a magyar katolikus egyház által támogatott rendezvény.

A Refo 500 Zákeus-kupa-mérkőzésre a belépés díjtalan, a kísérőprogramokkal keretezett focimeccset a bejáratnál elhelyezett perselyekbe tett adományokkal lehet támogatni. A REFO 500 Zákeus-kupa helyszíne a felcsúti Pancho Aréna lesz. A mérkőzés október 8-án, vasárnap délután 15 órától kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik