Labdarúgás: muszlimellenes kijelentés, tíz nap után távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.15. 07:53
Mindössze tíz nappal kinevezése után távozik az izraeli Beitar Jeruzsálem sportigazgatója, Eli Cohen, miután kijelentette, nem szerződtetne a csapathoz muszlim játékost.

A szakember korábban három etapon keresztül is volt a klub vezetőedzője. Hogy jobban megértsük mondandója lényegét, 2012-ig kell visszaszaladnunk, amikor két muszlim futballistát vitt a csapathoz, ez azonban olyannyira feldühítette a szurkolókat, hogy testőröket kellett fogadni a játékosok mellé.

„Első kézből tapasztaltam öt évvel ezelőtt, hogy mi történik, ha muszlim játékos jön a klubhoz, és már csak ezért sem hoznék ide muszlim futballistát. Idióta, aki emiatt rasszistának nevez, de felőlem azt mondanak, amit akarnak” – mondta Cohen.

A klub vezetősége gyorsan összeült, és úgy döntött, hogy a nyilatkozat után menesztik Cohent – legalábbis egyes források szerint menesztik –, aki az együttes tájékoztatása szerint elnézést kért, hozzátéve, hogy a szakember ajánlotta fel lemondását – Cohen szavai azonban másról tanúskodnak.

„Rasszistának próbálnak meg beállítani. Undorító. Le vagyok törve, a Beitar nagyszerű csapat minőségi játékosokkal, több jó ajánlatot is visszautasítottam, hogy idejöhessek. Most meg minden az arcomba robban” – panaszkodott Cohen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik