Labdarúgás: magyar siker az orvosok vb-jének nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.30. 21:43
Vasárnap a csoportmérkőzésekkel kezdetét vette a 19. orvos labdarúgó-világbajnokság (World Medical Football Championship, azaz WMFC), melynek 2013-ban Magyarország ad otthont. A magyar válogatott az Egyesült Államok ellen aratott 2–0-s sikerrel indította címvédő hadjáratát.

A minden évben megrendezett viadalra ezúttal 16 csapat – köztük négy újonc – nevezett, és Afrika kivételével valamennyi kontinens képviselteti magát. Az együtteseket négy csoportba osztották a szombati sorsoláson: az A-csoportban a házigazda Magyarország mellett Ukrajna, Litvánia és az Egyesült Államok szerepel, a B-csoportban Oroszország, Ausztrália, Ausztria és Brazília, a C-csoportban Csehország, Dél-Korea, Németország és Svédország, míg a D jelű kvartettben Fehéroroszország, Nagy-Britannia és Spanyolország orvosai mérik össze erejüket a beugróként szereplő BEAC együttesével, amely nem juthat tovább a csoportból.

A címvédő magyar válogatott Vecsésen játszotta első csoportmeccsét, az ellenfél az Egyesült Államok volt. A nagy szél rendkívül megnehezítette a csapatok dolgát, a házigazda mezőnyfölénye egy percig sem volt kérdéses. A mieink azonban az első negyven percben nem tudták feltörni a középen tömörülő amerikai védelmet, így a szünetben 0–0-t mutatott az eredményjelző.

A fordulás után megtört a jég, negyedórányi játék után megszerezte a vezetést a magyar válogatott, Fazekas Gábor volt eredményes. Nem sokkal később jött az újabb hazai találat, Fehér Zsolt révén a 64. percben megduplázta előnyét a címvédő. A hátralévő időben az amerikaiak nem tudtak gólt szerezni, így a magyar válogatott kettő nullára megnyerte a találkozót.

A kvartett másik meccsén az újonc Ukrajna rengeteg kidolgozott helyzete ellenére gól nélküli döntetlennel nyitott Litvánia ellen, ami egyben azt is jelentette, hogy a magyar csapat már az első forduló után a csoport élére állt. Hétfőn folytatódnak a küzdelmek, Magyarország Ukrajnával találkozik, míg Litvánia az Egyesült Államokkal.

ORVOS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2013, MAGYARORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Egyesült Államok 2–0 (0–0)

Gólszerző:
Fazekas G. (55.), Fehér Zs. (64.)

Ukrajna–Litvánia 0–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 1 1 2–0 3 pont
2. Litvánia 1 1 0–0 1 pont
3. Ukrajna 1 1 0–0 1 pont
4. Egyesült Államok 1 1 0–2 0 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik