Labdarúgás: látványos kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére

Vágólapra másolva!
2021.09.24. 19:24
Kubatov Gábor nyitotta meg a Császár, vagyis a legendás Albert Flórián pályafutását bemutató kiállítást.
Interaktív kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére – Kubatov Gábor (balra) beszél Marco Rossi szövetségi kapitánnyal (Fotó: Árvai Károly)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Interaktív kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére – Kubatov Gábor (balra) beszél Marco Rossi szövetségi kapitánnyal (Fotó: Árvai Károly) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Az Albert 80 nagyszabású kiállítás pontosan olyan, amilyen Flóri volt. A Ferencváros interaktív kiállítással tiszteleg a korábbi aranylabdás előtt, a Groupama Aréna negyedik emeletén megelevenedik a Császár aranykora. A látogatók számos ereklyét csodálhatnak meg, látható Albert Flórián általános iskolai bizonyítványa, stoplis cipője, rengeteg fotó, valamint jó néhány idézet is olvasható tőle.

„Nekem addig Baja volt a csúcs. A főváros meg valami távoli elérhetetlen, ahol villamos, metró és troli is van. No meg ember, ember és ember. Pesti ember. Még hónapokig, de lehet, hogy évekig úgy voltam vele, mentem a boltba, utaztam a villamoson, szaladtam a troli után, és közben eszembe jutott, Istenem, Pesten vagyok!”

Egy kiterjesztett valóságapplikáció által a kiállítás látogatói Albert Flórián virtuális vezetésével járhatják végig karrierje legfontosabb állomásait. A tárlatot Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy ez a lehető legőszintébb kiállítás, mert a Császár őszinteségét tükrözi.

VIDEÓ A MEGNYITÓRÓL: DIBUSZ GYEREKKORI EMLÉKEI A CSÁSZÁRRÓL

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik