Labdarúgás: Boér Gábor Hollandiában járt szakmai úton

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 16:13
null
Boér Gábor az AZ Alkmaarnál töltött néhány napot
A magyar edzői kar egyik legnagyobb tehetségeként emlegetik. Békéscsabán pályaedzőből lett vezetőedző, majd szerződése lejárta után csábította a Vasas, végül Győrben kötött ki. A mindössze 37 esztendős Boér Gábor várja az újabb kihívást, ezekben a hetekben pedig minden fronton fejleszti magát.

A győri kaland nem úgy sült el, ahogy eltervezte... A klub elöljárói hosszú távon számoltak vele, az NB I-et célozták meg, ám az egyesület körül kialakult helyzet miatt idő előtt kellett távoznia. Boér Gábor az elmúlt időszakban a holland élvonal egyik élcsapatánál járt tanulmányúton, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodott.

A bajnoki címre emlékeztető plakát mellett
A bajnoki címre emlékeztető plakát mellett

„Korábban más klubokhoz is szerettem volna menni, ám nem mindenhol vártak bennünket tárt karokkal – mesélte a fiatal tréner. – Két esztendővel ezelőtt az RB Leipzig együttesénél volt lehetőségem betekinteni a kulisszák mögé, most pedig a holland bajnoki címre is esélyes AZ Alkmaar fogadott bennünket. Nagyon sajnálták, hogy félbeszakították a bajnokságot, hiszen holtversenyben a második helyen álltak.”

Az edző segítőjével, Makra Zsolttal utazott Hollandiába, ahol sok érdekességgel szembesültek. Korábban Magyarországon a Diósgyőrnél és a Ferencvárosnál is betekintést nyertek a hétköznapokba, ám mindenhol lehet valami újat tanulni.

„Az AZ Alkmaarnál dolgozik kapusedzőként Szénási Béla, ő is rengeteget mesélt az ottani szokásokról – folytatta Boér Gábor. – A klubnál mindenki segítőkész volt, a programot is profin megszervezték. Nem volt titkolózás, mindenbe betekintést nyertünk. Az Alkmaar komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, szembetűnő volt, hogy infrastruktúrában nem vagyunk elmaradva a holland élvonaltól, ám szervezettségben igen. A klubnál nem dolgoznak sokan, ám látszott, hogy mindenki nagyon érti a szakmáját, és a takarítónőtől kezdve a legendákon át mindenki azért dolgozik, hogy az első csapat sikeres legyen.”

Boér Gábor ezekben a hetekben a kint szerzett tapasztalatait összegzi, miközben egyéb területeken is próbál fejlődni. Ilyen a videoelemzés, melyben a labdarúgás az utóbbi időszakban rengeteget lépett előre. A tréner és segítője várják a lehetőséget, hiszen mint fogalmazott, az edző munka nélkül olyan, mint egy fél ember.

Edzőpálya a sátor alatt
Edzőpálya a sátor alatt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik