Labdarúgás: bemutatták Dárdai Pál önéletrajzi könyvét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 16:40
Bemutatták Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott előző szövetségi kapitányának, valamint a német Hertha BSC jelenlegi vezetőedzőjének önéletrajzi könyvét szerdán Budapesten.

A könyvbemutatón Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke elmondta, hogy a monológ formájában íródott, 300 oldalas és 4000 forintért kapható kötet szerzője Pietsch Tibor, a Nemzeti Sport újságírója. monológ formájában íródott, 300 oldalas és 4000 forintért kapható kötet szerzője Pietsch Tibor, a Nemzeti Sport újságírója.

A műről elhangzott, hogy némileg csapongó a szerkezete, hiszen néhány oldalon belül a Hertha BSC mostani, a pécsi csapat évtizedekkel ezelőtti, illetve a magyar válogatott közelmúltbeli edzése is feltűnik helyszínként.

„Nem terveztem könyvet magamról, de annyian hívtak és próbálkoztak, hogy a végén azt mondtam, csinálja meg Pietsch Tibor. Úgy érzem, jó emberre bíztam, mert remekül megírta. Nem sokat kellett dolgoznom rajta: kint járt egy hétig Berlinben, amikor nem volt olyan nagy nyüzsgés körülöttem, utána pedig telefonon egyeztettünk” – mesélte Dárdai.

A tréner elárulta, hogy a lektorálást a feleségére bízta, aki a nyomdába küldés előtt alaposan átnézte az egészet.

„Eddig csak jót hallottam a könyvről, de még nem olvastam végig, erre majd a jövő héten, a Balatonnál kerül sor. Biztosan vannak benne olyan dolgok, amelyek bennem is nosztalgiát ébresztenek” – tette hozzá Dárdai Pál.

Az önéletrajzi műből többek között az is kiderül, hogy Dárdai Pál Németországban rokkantnyugdíjasnak számít: „Huszonhárom voltam, amikor a Milan elleni BL-meccsen Demetrio Albertini csúnyán rácsúszott a jobb lábamra, onnantól fogva egy egészséges bokával játszottam le a karrieremet. A pályán egyetlen hű társam volt: a fájdalomcsillapító” – áll a könyvben, arról pedig a sajtóbeszélgetésen tett említést, hogy a maradandó sérülése miatt havonta kisebb összeget folyósít számára a német társadalombiztosító.

A június 10-én kezdődő Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy egyrészt az M4 Sport szakkommentátora lesz, másrészt tíz napot ő is Franciaországban tölt majd. Úgy vélte, Bernd Storck szövetségi kapitánynak nehéz dolga van, mert a magyar keret játékosai közül kevesen futballoznak valamely magasan jegyzett bajnokság élklubjában, ezért kiváló csapategységre lesz szüksége a válogatottnak.

Dárdai szerint akár a magyar is a torna egyik meglepetésgárdája lehet, de hozzátette, már az is bravúrnak számítana, ha továbbjutna a csoportjából, ezért ő a tisztes helytállásban bízik, és abban, hogy mindenki büszke lehet majd az együttesre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik