Labdarúgás: Bale a leggyorsabb, Rooney is az élmezőnyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 12:16
A mexikói CF Pachuca labdarúgócsapata által készített és a FIFA által is jóváhagyott tanulmány szerint labdával a Real Madridban játszó Gareth Bale a világ leggyorsabb futballistája. Az élmezőny több meglepetést is tartalmaz.

Bizonyára sokan emlékeznek Bale góljára a tavalyi Király-kupa-döntőben, ahol 59.1 métert futott le 7.04 másodperc alatt. Ezzel kivívta a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak is az elismerését. A jamaicai sprinter a segítségét is felajánlotta a walesinek.

Bale 36.9 km/h-s sebességével érdemelte ki az első helyet, őt a mexikói csapat fiatalja, Jürgen Damm (35.23 km) követi. A 22 éves szélsőt Miguel Herrera meghívta a mexikói válogatott keretébe, és csereként be is mutatkozott a hétvégi, Ecuador elleni felkészülési mérkőzésen. A dobogóra még az MU-ban szereplő Antonio Valencia fért fel.

Cristiano Ronaldo (33.6 km/h) az ötödik, Lionel Messi (32.5 km/h) a hetedik a listán, de a top tízbe meglepő módon odafért Wayne Rooney (31.2 km/h) és Sergio Ramos (30.6 km/h) is, míg például Eden Hazard (Chelsea), Arjen Robben (Bayern München) vagy a La Liga által korábban a leggyorsabbnak titulált Szofiane Feguli nevét hiába is keressük az élmezőnyben. Hogy csak néhány nevet említsünk…

Damm valóban elég gyors, bár itt labda nélkül láthatjuk futni

A VILÁG LEGGYORSABB LABDARÚGÓI
Gareth Bale (Real Madrid) 36.9 km/h
Jürgen Damm (CF Pachuca) 35.23 km/h
Antonio Valencia (Manchester United) 35.1 km/h
Aaron Lennon (Tottenham Hotspur, a mérés óta Everton) 33.8 km/h
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 33.6 km/h
Theo Walcott (Arsenal) 32.7 km/h
Lionel Messi (Barcelona) 32.5 km/h
Wayne Rooney (Manchester United) 31.2 km/h
Franck Ribéry (Bayern München) 30.7 km/h
Sergio Ramos (Real Madrid) 30.6 km/h

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik