Labdarúgás: az olasz tréner után Eriksson is távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 13:40
Azok után, hogy Walter Zenga vezetőedzőt menesztették az al-Naszr labdarúgócsapatától, távozik a szaúd-arábiai együttestől Sven-Göran Eriksson technikai igazgató is. A svéd szakember vasárnap jelentette be lemondását.

„Már eleget dolgoztam, mióta ide szerződtem. A klub szilárd lábakon áll, van egy iskolánk és egy labdarúgó-akadémiánk is. Nagy öröm volt együtt dolgozni Marvan bin Gulaita elnökkel és a vezetőség többi tagjával, de itt az ideje, hogy továbbálljak” – mondta Sven-Göran Eriksson a Gulf Newsnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, az al-Naszr vezetősége a gyenge eredmények hatására a hétvégén felmentette a munkavégzés alól a vezetőedzőt, Walter Zengát, nem sokkal később azonban Eriksson is bejelentette, újabb kihívásokra van szüksége, így elhagyja a klubot.

„Valószínűleg ismét edzőnek állok, azt viszont csak egy másik napon tudom megmondani, hová megyek. Lehet, hogy Kínába, lehet, hogy nem. Ami biztos, hogy a hét elején elhagyom Dubait, de nem Svédországba utazom” – tette hozzá Eriksson, akivel kapcsolatban felerősödtek a már korábban napvilágot látott hírek.

Az év elején a Király Gábort is foglalkoztató 1860 Münchennel hozták szóba, majd május végén már arról lehetett hallani, hogy a dél-koreai Kuangcsu Evergrande-nél vállalhat munkát, míg legutóbb a norvég élvonalban szereplő Valerengával boronálták össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik