Labdarúgás: a skót szövetség bocsánatkérést követel a braziloktól

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 18:58
Címkék
A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) bocsánatkérést követel a Brazil Labdarúgó-szövetségtől (CBF), mivel a március 27-i Skócia–Brazília felkészülési mérkőzésen (0–2) egy turistaként jelen levő német fanatikus dobta meg banánnal a második gólját ünneplő Neymart, de a játékos a skót drukkereket vádolta meg rasszizmussal.
„Nagy csalódást keltett bennünk, hogy egy ilyen esemény árnyékolta be a mérkőzést. A két válogatott már többször összecsapott, minden találkozó karneváli hangulatban zajlott, ezért is éreztük szükségesnek itt meghúzni a határt. A skót szurkolók fel van háborodva, mivel alaptalanul vádolták meg őket, és ezzel megsértették a mindig jó kedélyű és tiszteletteljes közönségként kivívott hírnevüket. Az ügy tisztázása után a szurkolók nevében bocsánatkérést követelünk az érintett játékostól vagy a brazil szövetségtől" – olvasható Stewart Regan, az SFA elnökének levelében.

Neymar – akinek duplájával a selecao legyőzte Skóciát – jelenleg a brazil élvonalban szereplő Santost erősíti, azonban könnyen elképzelhető, hogy nyáron valamelyik európai sztárklub szerződteti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik