La Liga: Ronaldo elmondta, ki a jobb Messi és C. Ronaldo közül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.29. 09:42
null
Messi, CR és Neymar – az Aranylabda három befutója (Fotó: AFP)
A brazil Ronaldo szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egyaránt „földönkívüli” játékosok, de az argentint valamivel előbbre helyezi.

 

A jelenleg 39 éves, a profi játéktól 2011-ben visszavonuló brazil csillag az argentin Clarínnak adott interjút, amelyben természetesen szóba került a Barcelona és a Real Madrid szupersztárja is. Pontosabban a kérdés, hogy melyikük a jobb.

„Nehéz a választás, de Messi mellé teszem le a voksom. Ő egy földönkívüli. Persze, Cristiano is az, de Messi szerintem összetettebb futballista. Lenyűgöz a játéka, jobban, mint bárki másé. Minden megoldása élményszámba megy, ez teszi kivételessé. Nemcsak remek játékos, eredményes is” – ecsetelte döntését a brazil, aki minden idők legjobbjának már két korábbi világbajnokot, a brazil Pelét és az argentin Diego Maradonát nevezte meg.

„A top tízbe azért én is beférnék” – jegyezte meg az újságíró kérdésére a rendkívül szerény Ronaldo, aki a futball elmúlt években tapasztalható változásairól is beszélt.

„Ma már nem annyira látványos a játék. Van egy Messi, egy Cristiano Ronaldo, és ha úgy tetszik, tegyük melléjük Neymart is. Én még egy olyan korszakban futballoztam, amikor minden együttesnek volt egy olyan játékosa, aki képes volt mérkőzéseket eldönteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik