Koronavírus: tüdőgyulladással kezelik a Schalke volt szélsőjét

Vágólapra másolva!
2020.05.16. 19:40
null
Jefferson Farfánt jól ismerhetik az európai futball szerelmesei (Fotó: AFP, archív)
Elkapta a koronavírust, és tüdőgyulladással házi karanténban tartózkodik Jefferson Farfán, a Lokomotiv Moszkva perui labdarúgója – írja a sports.ru.

 

Ivan Karpov újságíró információi szerint a 35 éves szélsőnél május 15-én mutatták ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. A betegség tényét Anatolij Mescserjakov, a moszkvai klub igazgatótanácsának elnöke megerősítette.

Farfán a karantént Moszkva külvárosában lévő otthonában tölti. Ő az első játékos az orosz bajnokságban (Premjer-Liga), akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

A 95-szörös válogatott, Copa América-ezüstérmes perui támadó – aki a PSV-nél négy, a Schalkénál hét évet töltött el pályafutása során – 2017 januárja óta erősíti a Lokomotiv Moszkvát, melynek irányítását június elsejétől a Mol Fehérvár FC korábbi vezetőedzője, Marko Nikolics veszi át.

Oroszországban – ahol a tervek szerint június 21-én indítják újra a labdarúgó-bajnokságot – eddig több mint 272 ezren fertőződtek meg a koronavírussal, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 2500-at.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik