Klub-vb: Kroos passzt se rontott, Ramos gólokban beérte Iniestát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 21:33
null
Kroos passzmutatója a San Lorenzo elleni klubvilágbajnoki döntő 1. félidejében (Forrás: OptaJose)
Toni Kroos, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályása ritka bravúrt mutatott be a San Lorenzo elleni klubvilágbajnoki döntő első félidejében: 44-ből 44 átadása ment emberhez, így passzmutatója százszázalékos.

A Real Madridot az első félidőben Sergio Ramos juttatta vezetéshez: a spanyol védő gólját követően elmondhatja magáról, hogy klubvilágbajnoki döntőn, BL-döntőn és (hazai) szuperkupa-mérkőzésen is betalált már. A védő a 2014-es évben több gólt szerzett, mint bármelyik, a spanyol élvonalban futballozó hátvédtársa.

Még egy érdekesség: a spanyol futballstatisztikákkal foglalkozó ESPN-szakíró, „MisterChip” Alexis összesítése szerint Ramosnak ez volt az 52. gólja a 425. realos mérkőzésén, ezzel ugyanannyi találatot ünnepelhetett, mint Andrés Iniesta, a Barcelona középpályás klasszisa – 522 mérkőzésen. Ha beszámítjuk Iniestának a Barcelona B-ben, Ramosnak pedig a Sevillában szerzett góljait is, akkor még mindig Iniesta van előrébb – bár nem sokkal (57–55).

A másik kupaspecialista a második Real Madrid-gólt szerző Gareth Bale, aki elmondhatja, hogy 2014-ben a spanyol Király-kupa, a Bajnokok Ligája, illetve a klubvilágbajnokság fináléjában is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik