Klub-vb: kikapott a River Plate, arab csapattal döntőzhet a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.18. 20:39
null
Enzo Pérez a tizenegyespárbaj negatív…
A Libertadores-kupa-győztes River Plate a 2–2-es rendes játékidőt és a gól nélküli hosszabbítást követően tizenegyesekkel 5–4-re kikapott az el-Ajntól a labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében, így az arab emírségekbeli együttes jutott be a szombati fináléba.

 

A klub-vb-n az Arab Emírségek bajnokságának legutóbbi győzteseként részt vevő el-Ajn Marcus Berg találatával már a harmadik percben megszerezte a vezetést – legalábbis a FIFA neki adta a gólt, de egyáltalán nem biztos, hogy a szögletből középre ívelt labdába utoljára a svéd támadó ért bele –, ám az argentinok Rafael Santos Borré duplájával még az első húsz percben fordítottak.

A házigazda arab alakulat a második játékrész elején Caio találatával egyenlített, de a hosszabbításhoz nemcsak a brazil támadó gólja kellett, hanem az is, hogy argentin részről a félidő közepén Gonzalo Martínez kihagyott egy tizenegyest.

A ráadásban nem esett gól, a szétlövésben viszont az első kilenc rúgó nem hibázott, a tizedik próbálkozó, az argentinok világbajnoki ezüstérmes középpályása, Enzo Pérez azonban igen, így az el-Ajn jutott be a döntőbe – pedig a tizenegyespárbajban a River kapusa, Franco Armani négy lövésnél is érezte az irányt, sőt két kísérletnél hozzá is ért a labdához.

A Kongói DK-beli Mazembe (2010), a marokkói Radzsa Casablanca (2013) és a japán Kasima Antlers (2016) után az el-Ajn a negyedik nem európai vagy dél-amerikai csapat – egyúttal a második ázsiai –, amelyik bejutott a klubvilágbajnokság döntőjébe. Ellenfele a Real Madrid vagy a Kasima lesz a szombati fináléban.

…Halid Isza a pozitív hőse (Fotók: AFP, FIFA)
…Halid Isza a pozitív hőse (Fotók: AFP, FIFA)

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
ELŐDÖNTŐ
River Plate (argentin)–el-Ajn (arab emírségekbeli) 2–2
(Borré 11., 16., ill. Berg 3., Caio 51.) – 11-esekkel 4–5

SZERDÁN JÁTSSZÁK
17.30:
Kasima Antlers (japán)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)

AZ 5. HELYÉRT
ES Tunisz (tunéziai)–CD Guadalajara (mexikói) 1–1
(Belaili 38. – 11-esből, ill. Sandoval 5. – 11-esből) 11-esekkel 6–5

A TOVÁBBI PROGRAM
December 22., szombat

A 3. helyért, 14.30: Kasima Antlers (japán)/Real Madrid (spanyol)–River Plate (argentin) (Tv: M4 Sport)
Döntő, 17.30: Kasima Antlers (japán)/Real Madrid (spanyol)–el-Ajn (arab emírségekbeli) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik