Klub-vb: Bale mesterhármasával jutott döntőbe a Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 19:28
null
Gareth Bale megállíthatatlan volt a japánok számára (Fotó: AFP)
A labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 3–1-re legyőzte a japán Kasima Antlerst, így a spanyol csapat bejutott a torna fináléjába, amelyben az al-Ajn lesz az ellenfele.

A Real Madridnak egészen az első félidő végéig kellett várnia az első komolyabb lehetőségére, amit egyből gólra is váltott. Marcelo és Gareth Bale remek összjátékából utóbbi volt eredményes (0–1).

A második félidőt jobban kezdte a spanyol csapat, már a játékrész harmadik percében megduplázhatta volna az előnyét, de Karim Benzema lövését a gólvonalról tisztázták a japánok. Az 53. percben aztán egy hatalmas védelmi hibát követően Bale az üres kapuba guríthatta a labdát (0–2).

Két percre rá jött az újabb Bale-gól: ismét Marcelo tette ki neki oldalra a labdát, majd egy igazítás után a hosszúba bombázta a labdát a walesi (0–3).

A 78. percben szépített a Kasima: bár az asszisztens lest jelzett, hosszas videózás után megadták Doj Soma találatát (1–3).

Több gól nem született a mérkőzés végéig, így Santiago Solari együttese az ázsiai Bajnokok Ligája győztesét legyűrve jutott a klub-vb döntőjébe, ahol a River Plate-et felülmúló arab emírségekbeli al-Ajnnal találkozik majd szombaton 17.30-tól.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ARAB EMÍRSÉGEK
ELŐDÖNTŐ

Kasima Antlers (japán)–Real Madrid (spanyol) 1–3 (Doi 78., ill. Bale 44., 53., 55.)

KORÁBBAN
River Plate (argentin)–al-Ajn (arab emírségekbeli) 2–2 (Borré 11., 16., ill. Berg 3., Caio 51.) – 11-esekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik