Klopp először angol kispadon, Dárdai a különleges ellenfél otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.17. 11:32
null
Jürgen Klopp a Tottenham otthonában debütál a Liverpool kispadján (Fotók: AFP)
A válogatott program után ismét a klubfutballé a főszerep az öreg kontinensen, ahol bajnoki mérkőzéseket rendeznek ezen a hétvégén. Angliában az összes nagy alakulat (Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Liverpool – utóbbi kettő épp egymás ellen) ma lép pályára, míg Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona, Olaszországban a Roma és a Milan, Németországban pedig a Bayern München a szombati meccselő a nagy egyletek közül. Topliga-beharangozónk.

 

ANGLIA

A Manchester United az Everton otthonába látogat szombaton a Premier League 9. fordulójában, és ha nyernek a hazaiak, megelőzik a táblázaton jelenleg harmadik „vörös ördögöket". Csökkenti azonban a liverpooliak esélyeit, hogy hat kulcsemberük sincs bevethető állapotban. A korábbi MU-játékos, Tom Cleverley mellett az ő pótlására kinézett Leighton Baines sem egészséges, miként Muhamed Besic, Steven Pienaar, Tony Hibbert és John Stones sem. A manchesteriek oldalán ezzel szemben öt olyan futballista térhet vissza, aki eddig sérüléssel bajlódott.

Bogdán Ádám együttese, a Liverpool a Tottenhamnél vizitález lesz az új liverpooli menedzser, Jürgen Klopp angliai bemutatkozása a kispadon! A Normal One máris nem számíthat a nyáron szerződtetett válogatott csatárra, a héten súlyos térdsérülést szenvedő Danny Ingsre, akinek elszakadt az elülső keresztszalagja, továbbá az U21-es válogatottban szintén keresztszalag-szakadást szenvedő 18 éves védőre, Joe Gomezre sem. Ráadásul a Christian Benteke, Jordan Henderson, Roberto Firmino trió is sérült...

Mauricio Pochettino, a Hotspur mestere méltatta Klopp eddigi munkáját. „Nagyszerű menedzser, akinek világos elképzelése van arról, hogyan kell egy csapatnak játszania. Remek munkát végzett a Dortmundnál. Érkezése jól fog jönni a Premier League számára. Az egész Tottenham sok sikert kíván neki a szombat – utáni időkre!" – fogalmazott.

SPANYOLORSZÁG

Öt találkozó szerepel a La Liga 8. körének szombati programjában, és a két legnagyobb hal ma úszik medencébe, ráadásul hazai vizekbe csobbanhat bele: a Real Madrid a Levantét, a Barcelona a Rayo Vallecanót látja vendégül. A Levante 2007-ben nyert legutóbb a Real otthonában, a Rayo pedig 2002-ben győzött ezt megelőzően a katalánok ellen.

Továbbra is rengeteg embernek van valami baja a királyiaknál, momentán Pepe, Daniel Carvajal, James Rodríguez, Sergio Ramos, Luka Modric és Karim Benzema bajlódik kisebb-nagyobb sérüléssel, sőt az egyik utolsó edzésen kidőlt Álvaro Arbeloa is. Az aktuális rivális keretében nincsenek ekkora nevek, és nincs ennyi sérült sem, a táblázaton elfoglalt szerény helyezés (18.) ellenére ugyanakkor elég jó hangulat uralkodik valenciai körökben, a Levante ugyanis a legutóbbi fordulóban legyőzte az éllovas Villarrealt.

„Nagy taktikus a Levante edzője, aki kimunkált, szervezett csapatot hozott létre. Csak gyors és precíz játékkal, valamint türelmes futballal gyűjthetjük be a három pontot. Már az első félidőt meg kell nyomnunk, méghozzá erősen, ez lehet a siker kulcsa" – nyilatkozta Rafa Benítez, a Real vezetőedzője.

A Realhoz hasonlóan a Barca is veretlen még odahaza ebben a szezonban, és további párhuzam, hogy a gránátvörös-kékeknek is van néhány jó nevű hiányzójuk, Iniesta, Rafinha, de mindenekelőtt Lionel Messi.

„Más találkozóra számítok a Rayo ellen, mint az elmúlt idényben, sérültjeink miatt nem játszhatunk úgy, mint akkor. Kevesebb teret szabad engednünk ellenfelünknek, és pontosabbnak kell lennünk a passzoknál" – elmélkedett Luis Enrique, a barcelonai gárda trénere.

NÉMETORSZÁG

Dárdai Pál különleges mérkőzésre készül
Dárdai Pál különleges mérkőzésre készül

A Hertha kiválóan kezdte a Bundesliga 2015–2016-os szezonját, nyolc forduló után 14 ponttal a negyedik helyen áll; szombaton a harmadik Schalkéhoz látogat. A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál a mérkőzést megelőzően a Bildnek nyilatkozott, és úgy véli, együttese elért egy bizonyos szintet, amelyen már stabilan tud teljesíteni, a következő feladat, hogy magasabbra lépjen.

„Hazai pályán már bebizonyítottuk, hogy a velünk hasonló játékerőt képviselő csapatokat meg tudjuk verni. Most jön a következő lépés, az erősebb gárdákat is meg kell próbálnunk legyőzni. Immár nemcsak futunk és harcolunk, hanem offenzívan is játszunk, és igyekszünk szép focit bemutatni" – mondta Dárdai Pál, aki várhatóan Gelsenkirchenben is a Salomon Kalou, Vedad Ibisevic csatárkettőssel rohamoz majd.

Dárdai számára egyébként különleges ellenfél a Schalke, hiszen első és utolsó Bundesliga-találkozóját is a „királykékek" ellen vívta játékosként!

A Hamburg a Leverkusent fogadja a Bundesliga 9. fordulójában, de Stieber Zoltán – aki a HSV múlt heti felkészülési mérkőzésén gólt és gólpasszt jegyzett – ezúttal sem került be az északiak keretébe.Szalai Ádámnak is kevés az esélye arra, hogy tagja legyen a Wolfsburgba utazó Hoffenheim keretének; a TSG meglepetésre készül, három meccse veretlen.

Idénybeli kilencedik győzelme reményében lép pályára Brémában a tabellát százszázalékos teljesítménnyel vezető Bayern München, amely már összehozott egy kilencest a Werder ellen: sorozatban ennyiszer győzte le a zöld-fehéreket ezt megelőzően. Ha a bajorok tartják a formájukat (4.3 gól átlagban ezeken a bajnokikon) a brémaiak ellen, akkor utóbbiak az elsők lehetnek a Bundesliga történetében, akik 1000 gólt szedtek be hazai pályán.

OLASZORSZÁG

Az utóbbi két Serie A-s mérkőzését megnyerő Roma az Empoli ellen folytathatja jó sorozatát, a torinói „bikáknál" vendégeskedő Milan viszont aligha szeretné hármasra terebélyesíteni a miniszériáját, tekintve, hogy elbukta a megelőző két bajnokiját. A rossoneri a rajtot sem úgy kapta el, ahogy szerette volna: 3 győzelem és 2 vereség volt a mérlege az első öt fordulóban.

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ

13.45: Tottenham Hotspur–Liverpool (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Chelsea–Aston Villa
16.00: Manchester City–AFC Bournemouth
16.00: Southampton–Leicester City
16.00: Everton–Manchester United (Tv: DIGI Sport1)
16.00: West Bromwich Albion–Sunderland
16.00: Crystal Palace–West Ham United
18.30: Watford–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
9. FORDULÓ

15.30: Schalke–Hertha BSC
15.30: Wolfsburg–Hoffenheim
15.30: Hamburg–Bayer Leverkusen
15.30: Augsburg–Darmstadt
15.30: Werder Bremen–Bayern München (Tv: Eurosport2)
18.30: Eintracht Frankfurt–Mönchengladbach (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
8. FORDULÓ

18.00: Roma–Empoli
20.45: Torino–Milan (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
8. FORDULÓ

16.00: Real Madrid–Levante (Tv: Sport2)
18.15: Eibar–Sevilla
20.30: Barcelona–Rayo Vallecano (Tv: Sport2)
22.00: Valencia–Málaga
22.05: Betis–Espanyol

FRANCIA LIGUE 1
10. FORDULÓ

17.00: Bastia–PSG
20.00: Saint-Étienne–Gazélec Ajaccio
20.00: Guingamp–Lille
20.00: Nantes–Troyes
20.00: Reims–Caen
20.00: Toulouse–Angers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik