Kitüntetés: az albán focikirályt a tőlünk átvett óvodai sportprogramért díjazták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.15. 12:23
null
Lorik Canát díjazták (Forrás: Jerina Lalaj)
Lorik Cana Magyarországon ismerkedett meg az ovisport programmal, amit aztán Albániában is meghonosított. Most rangos elismerést kapott érte.

Lorik Cana, a 2016-os Európa-bajnokság után visszavonuló, korábban a PSG-ben, a Lazióban és a Galatasarayban is futballozó koszovói születésű albán védő nemzeti hős a hazájában, miután Svájc, Franciaország és Albánia közül az utóbbi válogatottját választotta, és 93 alkalommal pályára lépett albán színekben, eljutva a helyi labdarúgás legnagyobb sikerét jelentő Eb-szereplésig.

Manapság az albán futballszövetség grassroots nagykövete, vagyis a szabadidős futballprogramokért felelős, s ezen tevékenysége révén ismerte meg a magyar ovisport programot, amelyet azután hazájában is meghonosított.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke (Fotó: Tumbász Hédi)
Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke (Fotó: Tumbász Hédi)

„Az Ovi-Sport Közhaszú Alapítvány 2017-ben kötött együttműködési megállapodást a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal, amelyik azért jött létre, hogy az általunk működtetett programot egy az egyben átvegye” – mondta a Nemzeti Sportnak Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke, akinek irányításával Magyarországon, Erdélyben és Kárpátalján már csaknem háromszáz óvodában építettek multisportpályát a gyerekeknek.

„Közös összefogás eredményeként két pályát építettünk tiranai óvodáknak, amelyeket hamarosan még kettő követ. A pályaépítést olyan hatalmas médiaérdeklődés kíséri, amire egész Albánia felfigyelt. A program egy év alatt ott is bizonyított, mindenki örömmel és szeretettel fogadta, majd rangos díjat is nyert!"

Lorik Cana vette át az Év Sportprojektjéért járó díjat októberben, a látványos televíziós gálaünnepségen a magyar szabadalom alapján létesített óvodai sportpályákért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik