Kispályás foci: minden szinten siker a Carissa-kupán

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 19:18
null
A Nemzeti Sport és a Dunaújváros All Stars csapata (Fotó: duol.hu)
Hazai győzelemmel zárult a 18. alkalommal megrendezett Carissa-kupa kispályás labdarúgó fesztivál Dunaújvárosban, de sok egyéb is okot adott az örömre.

 

Három napig a futballé volt a főszerep Dunaújvárosban.

Évtizedes hagyománya van, hogy az új év kispályás labdarúgással kezdődik a Fejér megyei városban, ráadásul a pénzdíjas teremtorna nemcsak a szakág legjobb hazai képviselőit vonzza a rendezvényre, hanem határon túli együttesek is jelentkeznek. A színvonal mindig magas, a harmadik játéknapra, vasárnapra meg is telt a városi sportcsarnok lelátója. Az öröm akkor volt a legnagyobb, amikor a 32 együttest felvonultató viadal döntőjében a helyi fiatalokból álló Shell Dunaújváros remek védekezéssel, hétméteresekkel legyőzte az ország jelenlegi legjobb 5+1-es csapatát, a Bajnokok Ligája-győztes Mad Dogsot.

A finálét megelőzően gálamérkőzést is rendeztek, a Dunaújváros All Stars néven szereplő csapatban a Dunaferr korábbi kiváló labdarúgói, Sowunmi Thomas, Salamon Miklós, Molnár Zoltán és Farkas Viktor is helyet kaptak, de pályára lépett még többek között az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila, a nagyszerű röplabdázó, Mészáros Dömötör, a jégkorongozókat Ladányi Balázs, Berényi Norbert és Hegyi Ádám képviselte, a korábbi válogatott kézilabdázó, Ferling Bernadett pedig még gólpasszt is adott. Az ellenfél lapunk „üzemi” csapata, a Nemzeti Sport volt, amelyben Szöllősi György főszerkesztő csatárként veszélyeztetett, helyettese, Deák Zsigmond védőként remekelt, Csillag Péter főmunkatárs pedig gólt is lőtt – a további góljainkat Bobory Balázs (2) és Dicső Zoltán szerezte. A meccs 4–2-es NS-győzelem után 4–4-re végződött.

Hogy ez miként történhetett? Az újságírók kétgólos vezetésénél 20 másodperccel a zárás előtt Arany Tamás játékvezető véleményes büntetőt adott a hazai csapatnak, és egy – gálameccseken előforduló – ad hoc szabály szerint Sowunmi Thomas kétszer is rúghatott. Mivel mindkétszer betalált, döntetlen lett a végeredmény.

Ahogy az lenni szokott, az esemény jótékonysági célokat is szolgált, ezúttal a helyi Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya kapott jelentős segítséget eszköztára bővítéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik