Kilökték a magyart, kitömték a Bayernt - szombati videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.13. 09:46
Tovább tart a Borussia Dortmund jó formája, amely a hétközi Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-győzelem után a bajnokságban is nagy sikert aratott, miután 3–0-ra nyert a már bajnok Bayern München vendégeként. Angliában az Arsenal csak tizenegyesek után jutott az FA-kupa fináléjába, Spanyolországban a Real Madrid hozta a kötelezőt, ellenben a Barcelona kínos vereséget szenvedett a Granada otthonában. Az AutoGP-sorozatban induló Kiss Pál Tamás közel járt ahhoz, hogy megnyerje a szezon első futamát, azonban riválisa az egyik kanyarban megcsúszott, és magával sodorta a magyar pilótát a gumifalba. Jégkorong-válogatottunk remek mérkőzést játszott Ausztriával a Papp László-arénában, és bár sokáig vezetett, a vendégek végül szétlövéssel nyertek. Nézze meg szombati videóinkat!

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 30. fordulójában öt mérkőzést játszottak szombat délután. A Wolfsburg 4–1-re győzte le hazai pályán a Nürnberget, a Hannover a hajrában nyert a Hamburg ellen, a Mainz pedig a Werder elleni 3–0-s sikerének első gólját a brémai Petersennek köszönheti – a támadó egészen szerencsétlenül ért a labdához, ami saját kapujának bal felső sarkában kötött ki.

MAINZ–WERDER BREMEN 3–0

HANNOVER–HAMBURG 2–1

WOLFSBURG–NÜRNBERG 4–1

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH–STUTTGART 1–1



FREIBURG–EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 2–0

A Bayern München hazai pályán kapott ki a Borussia Dortmundtól 3–0-ra. A gólok mindegyike parádés csapatmunkáról árulkodik Mhitarjan, Reus és Hofmann esetében is. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 34. fordulójában Everton a sunderlandi Wes Brownnak köszönheti 1–0-s győzelmét, hiszen a rutinos hátvéd mellkasáról pattant Vito Mannone kapujába a labda a 75. percben.

A labdarúgó angol FA-kupa elődöntőjében az Arsenal tizenegyesekkel búcsúztatta a Wigan Athleticet, és bejutott a sorozat döntőjébe. Jordi Gómez a 63. percben értékesített egy büntetőt, amelyre Per Mertesackertől érkezett válasz a 82. percben. Emellett is óriási nyomás alá helyezték az „ágyúsok” Scott Carson kapuját, ám a 120 perc végéig nem sikerült újra bevenniük. A tizenegyespárbaj során a másik kapus, Lukasz Fabianski nyújtott emberfelettit, a Wigan első két lehetőségét kivédte, megalapozva csapata továbbjutását.

A Real Madrid hazai pályán 4–0-ra legyőzte az Almería csapatát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 33. fordulójában. A gólok sorát Ángel di María nyitotta meg a 28. percben, majd a második félidő elején jött gyors egymásutánban Bale és Isco találata, a hajrában pedig Morata adta meg a kegyelemdöfést. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!

A Granada hazai pályán 1–0-ra legyőzte az FC Barcelonát, a katalánok ezzel igencsak fontos pontoktól estek el a spanyol bajnokság végeredményét tekintve. „Kivégzőjük” Brahimi volt, aki a 16. percben higgadtan értékesítette Fran Rico kiváló indítását kiszorított helyzetben is.

Rosszul sikerült Kiss Pál Tamás első versenye a 2014-es AutoGP-sorozatban, pedig győzelem is lehetett volna belőle: a magyar pilóta Marokkóban az első helyért küzdött, amikor riválisa megcsúszott, és magával sodorta a gumifalba.

A magyar férfi jégkorong-válogatott a Papp László Sportarénában az EIHC Hokigála keretében megrendezett felkészülési mérkőzésen 4–4-es rendes játékidő és hosszabbítás után szétlövéssel 5–4-es vereséget szenvedett Ausztriától. A találkozót követően Kovács Csaba, Magosi Bálint és Vas János is egyetértett abban, hogy egy rendkívül kemény edzésmunkával zajló hetet követően kellett jégre lépniük, ám így is pörgős, kemény meccset vívtak vb-ellenfelünkkel, s ez biztosan a felkészülést szolgálja a dél-koreai divízió 1/B világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik