Kép: lelkészek és papok – különleges kanizsai csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 09:31
null
A református, az evangélikus és a katolikus egy célért harcol
Több mint harminc éve futballozik barátaival a kanizsai fagylaltos, Horváth Ferenc „Bagaméri”, aki joggal büszke rá, hogy a társaság az elmúlt években különleges, ökumenikus futballcsapattá formálódott.

 

Elsőként Hella Ferenc református lelkész csatlakozott az együtteshez, amely immár református segédlelkészt, evangélikus lelkészt és katolikus papot is a soraiban tudhat. Novembertől márciusig heti egy alkalommal játszanak a kiskanizsai általános iskolában, de terveik között szerepel, hogy hamarosan amatőr teremtornán is pályára lépnek.

„Nagyon jó hangulatú, hajtós meccseket játszunk, és az atyák kimondottan ügyesen bánnak a labdával. A jelenlétükben persze visszafogjuk magunkat, nem káromkodunk, igaz, a meccsek utáni közös vacsorákon már kicsit oldottabb a légkör. A jó hangulat és a játék élvezete mellett célunk, hogy a katolikusok és a reformátusok nyissanak egymás felé” – mondta a korábban utánpótlásedzőként dolgozó Horváth Ferenc.

Mint mondja, a 2016-os Eb mérkőzésein is együtt szurkolt az atyákkal a magyar válogatottnak, a torna alatt pedig remekül fogyott fagylaltozójában a piros-fehér-zöld összeállítású, Juhász Roland kedvence fantázianevű fagylalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik