Kelet-európai körkép: ötöt vágott a Partizan, négyet a Zilina

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 21:05
A labdarúgó Bajnokok Ligája jövő heti fordulójára készülő kelet-európai klubok közül több már pénteken lejátszotta soros bajnokiját, mérlegük az eddig véget ért mérkőzéseken majdnem százszázalékos.

A szlovák Zilina Tomás Majtán mesterhármasára alapozva győzött a Zlaté Moravce vendégeként, és tizenkét forduló után is veretlenül áll az első helyen. Oroszországban a Szpartak Moszkva immár öt forduló óta őrzi veretlenségét (öt meccsen 13 pontot szerzett), és kitartóan ostromolja a dobogót. Zilina Tomás Majtán mesterhármasára alapozva győzött a Zlaté Moravce vendégeként, és tizenkét forduló után is veretlenül áll az első helyen. Oroszországban a Szpartak Moszkva immár öt forduló óta őrzi veretlenségét (öt meccsen 13 pontot szerzett), és kitartóan ostromolja a dobogót.

Szerbiában a Partizan két sikertelen bajnoki fordulón volt túl; egy-egy vereség és döntetlen után a belgrádiak gólzáporos győzelmet arattak a négy játéknap óta veretlen Szmederevo ellen.

Az ukrán Sahtar Doneck Dmitro Csihrinszkij és Alex Teixeira korai góljával hozta a donecki derbit; a címvédő a legutóbbi tizennégy tétmérkőzéséből a tizenharmadikat nyerte meg. A török bajnok Bursaspor hat győzelemmel kezdte a bajnokságot, ám a pénteki egymás után immár a második döntetlenje volt – vezető pozícióját egyelőre így sem veszélyeztetik a vetélytársak.

KELET-EURÓPAI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁGOK 
OROSZORSZÁG. 24. FORDULÓ
Szpartak Moszkva–Alanyija Vlagyikavkaz 3–0
A többi mérkőzést szombaton és vasárnap játsszák.
   
SZERBIA. 8. FORDULÓ
Partizan–Szartid Szmederevo 5–3
A többi mérkőzést szombaton és vasárnap játsszák.
   
SZLOVÁKIA. 12. FORDULÓ
Zlaté Moravce–Zilina 0–4
A többi mérkőzést szombaton játsszák.
   
TÖRÖKORSZÁG. 8. FORDULÓ
Bursaspor–Karabükspor 2–2
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és hétfőn játsszák.
   
UKRAJNA. 13. FORDULÓ
Tavrija Szimferopol–Illicsivec Mariupol 2–2
Metalurg Donetsk–Sahtar Doneck 0–2
A többi mérkőzést szombaton és vasárnap játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik