Kelet-európai körkép: a Slované a presztízsmeccs, száguld a Wisla

Vágólapra másolva!
2011.02.25. 22:56
Nemcsak Magyarországon kezdődött meg a labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye pénteken: öt másik országban is útjára indult a labda, és játszottak egy mérkőzést az eddig is „aktív" Törökországban.

SZLOVÁKIA. A nagyszombatiak elleni presztízsmeccsen diadalmaskodó Slovan október közepe óta először nyert bajnoki mérkőzést. A Spartakra is ráférne a győzelem, immár négy forduló óta hiába üldözi. A negyedik helyezett Spartak nyolc, az ötödik Slovan kilenc ponttal van lemaradva az éllovas zsolnaiaktól.SZLOVÁKIA. A nagyszombatiak elleni presztízsmeccsen diadalmaskodó Slovan október közepe óta először nyert bajnoki mérkőzést. A Spartakra is ráférne a győzelem, immár négy forduló óta hiába üldözi. A negyedik helyezett Spartak nyolc, az ötödik Slovan kilenc ponttal van lemaradva az éllovas zsolnaiaktól.

LENGYELORSZÁG. Bár Patryk Malicki góljára a 89. percig kellett várni, a krakkói Wisla a tavaszi nyitányon csak-csak megszerezte sorozatban ötödik bajnoki győzelmét, így már csak a gólkülönbsége miatt szorul a listavezető Jagiellonia mögé.

TÖRÖKORSZÁG. A Bursaspor győzelmét biztossá tevő Kenny Miller a harmadik gólját szerezte azóta, hogy januárban Törökországba igazolt. A bursaiak a megelőző két fordulóban mindössze egy pontot szereztek, így lemaradásuk még mindig kettő a listavezető Trabzonspor mögött.

CSEHORSZÁG. A két nagy múltú csapat, a Slavia és a Brno egyaránt a bennmaradásért küzd, meccsükön nem rontották egymás esélyeit.

EREDMÉNYEK
CSEHORSZÁG
18. FORDULÓ
Slavia Praha–Brno 1–1
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és hétfőn játsszák.
LENGYELORSZÁG
16. FORDULÓ
Arka Gdynia–Wisla Kraków 0–1
Cracovia–Legia 3–3
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és március 8-án játsszák.
HORVÁTORSZÁG
19. FORDULÓ
NK Lokomotiva–NK Osijek 0–0
NK Zagreb–HNK Sibenik 1–1
A többi mérkőzést szombaton és kedden játsszák.
ROMÁNIA
19. FORDULÓ
Rapid Bucuresti–Unirea Urziceni 1–0
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és hétfőn játsszák.
SZLOVÁKIA
19. FORDULÓ
Spartak Trnava–Slovan Bratislava 1–3
A többi mérkőzést szombaton játsszák.
TÖRÖKORSZÁG
23. FORDULÓ
Bucaspor–Bursaspor 0–2
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és hétfőn játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik