nemzetisport.hu 2018.10.24 18:44 Frissítve: 2018.10.24 18:46

Katar: Az én csapatom sosem lesz olyan, mint Mourinhóé – Xavi

A világ- és Európa-bajnok korábbi spanyol válogatott középpályás, Xavi az Il Corriere dello Sportnak adott interjút, amelyben jövőbeli terveiről és José Mourinhóról is beszélt.


Xavit hamarosan már nem játékosként, hanem edzőként láthatjuk (Fotó:AFP)

99 százalék, hogy ez lesz az utolsó szezonom, mivel közel 39 éves vagyok, normális, hogy fáradt vagyok. Edzőként megvan az első licencem, hogy részt vegyek a csapat munkájában, és májusban befejezem az UEFA Pro Licencet is. Ez még nem a legmegfelelőbb pillanat, hogy a jövőmről beszéljek, de van elképzelésem arról, hogy mit fogok csinálni” – mondta a 133-szoros korábbi spanyol válogatott.

A Barcelona a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az Internazionalét fogadja hazai pályán. Xavinak volt lehetősége a milánóiak ellen pályára lépni, amikor még José Mourinho volt a az olaszok vezetőedzője. Xavi elárulta, hogy edzőként nem azt szeretné képviselni, mint a portugál.

Nagyon defenzív felfogású edző, és emlékszem, nem volt könnyű az Inter ellen játszani. Minden részlettel törődik, és az összes területet lezárja a támadók előtt. Én viszont másfajta taktikát preferálok. Nem kritizálom, de nem szeretem azt a fajta játékot, és az én csapatom, soha nem fog olyan defenzív taktikával pályára lépni, mint az övé.

Majd korábbi csapattársára, Lionel Messire is rátért: „Leo a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszottam. Ő az egyetlen aki minden pillanatban képes egyedül különbséget jelenteni – ezután arról kérdezték, hogy Cristiano Ronaldónál is jobb-e az argentin – Nem kérdés, szerintem Messi a történelem legjobb játékosa.”

 

2019.10.18 17:56:47

Minden más foci SZ. GY.

Kövér László: A fontos lelki egymásra találáson túl az ilyen konkrétumok is jellemzik a nemzet határok fölötti újraegyesítését.

2019.10.17 09:51:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Ekkono Method vezérigazgatója komplett fejlesztési rendszert mutatott be – a PSG-nél is alkalmazzák.

2019.10.11 21:18:06

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Amikor Uruguay húsz év után másodszor is világbajnok lett, teljes gyászba borította Brazíliát.