Katar: Az én csapatom sosem lesz olyan, mint Mourinhóé – Xavi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 18:44
null
Xavit hamarosan már nem játékosként, hanem edzőként láthatjuk (Fotó:AFP)
A világ- és Európa-bajnok korábbi spanyol válogatott középpályás, Xavi az Il Corriere dello Sportnak adott interjút, amelyben jövőbeli terveiről és José Mourinhóról is beszélt.

99 százalék, hogy ez lesz az utolsó szezonom, mivel közel 39 éves vagyok, normális, hogy fáradt vagyok. Edzőként megvan az első licencem, hogy részt vegyek a csapat munkájában, és májusban befejezem az UEFA Pro Licencet is. Ez még nem a legmegfelelőbb pillanat, hogy a jövőmről beszéljek, de van elképzelésem arról, hogy mit fogok csinálni” – mondta a 133-szoros korábbi spanyol válogatott.

A Barcelona a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az Internazionalét fogadja hazai pályán. Xavinak volt lehetősége a milánóiak ellen pályára lépni, amikor még José Mourinho volt a az olaszok vezetőedzője. Xavi elárulta, hogy edzőként nem azt szeretné képviselni, mint a portugál.

Nagyon defenzív felfogású edző, és emlékszem, nem volt könnyű az Inter ellen játszani. Minden részlettel törődik, és az összes területet lezárja a támadók előtt. Én viszont másfajta taktikát preferálok. Nem kritizálom, de nem szeretem azt a fajta játékot, és az én csapatom, soha nem fog olyan defenzív taktikával pályára lépni, mint az övé.

Majd korábbi csapattársára, Lionel Messire is rátért: „Leo a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszottam. Ő az egyetlen aki minden pillanatban képes egyedül különbséget jelenteni – ezután arról kérdezték, hogy Cristiano Ronaldónál is jobb-e az argentin – Nem kérdés, szerintem Messi a történelem legjobb játékosa.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik