Nemzetisport.hu 2009.11.26 20:47 Frissítve: 2015.03.23 02:19

Kapósak lettek a ghánai U20-asok csillagai

Úgy látszik, remek „reklám” volt a ghánai U20-as labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelme: Dominic Adiyiah (AC Milan) után Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese) is a Serie A-ba szerződik, Adiyiah ékpárja, Ranford Osei pedig az Atlético Madrid érdeklődését keltette fel.

Agyemang-Badu (balra) már topligába szerződött, Balajti Ádámnak (középen) még várnia kell a nagy kiugrásra (Fotó: Action Images, archív)
Agyemang-Badu (balra) már topligába szerződött, Balajti Ádámnak (középen) még várnia kell a nagy kiugrásra (Fotó: Action Images, archív)

Az Udinese labdarúgócsapata megegyezett a világbajnok ghánai U20-as válogatott kulcsemberével, Emmanuel Agyemang-Baduval. Az U20-as vb sorsdöntő tizenegyesgólját szerző középpályás négy és fél évre ír alá az udineiekhez, januárban csatlakozik a kerethez.

„Az Udinesének fiatal csapata van, ezért esett rájuk a választásunk. Úgy gondoljuk, a játékos itt megfelelően tud fejlődni" - nyilatkozta a BBC-nek Agyemang-Badu ügynöke, Goran Milovanovics. Az Udinesében olyan ghánai klasszisok fordultak meg, mint Sulley Muntari, Asamoah Gyan és Stephen Appiah.

Agyemang-Badu már a második kulcsember, aki a Serie A-ba szerződik a világbajnok fiataloktól: a torna gólkirálya és legjobb játékosa, a rendkívül tehetséges Dominic Adiayah már megegyezett a Milannal.

Elkelhet a ghánaiak harmadik legjobbja, a gólerős Ranford Osei is: a támadót valósággal körülzsongják a klubok.

A 19 éves Osei-nek 2012-ig élő szerződése van a Maccabi Haifával, de jelenleg a Twentében játszik, és a holland klubnak opciós joga van megvásárlására. A játékos azonban erősebb bajnokságba szerződne.

„A jövőm a Maccabi kezében van, de bármilyen kihívással szembenézek. Az álmom, hogy valamelyik topligába szerződjek" – nyilatkozta Osei, akinek hárommillió euró a kivásárlási ára.

A csatárt már megfigyelik az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund és a Fulham képviselői, könnyen elképzelhető tehát, hogy a szezon végén teljesül a vágya.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.23 14:35:22

Minden más foci PIETSCH TIBOR

A világ egyik legszínvonalasabb edzőképző kurzusának magyar hallgatója is akad.

2017.06.22 23:45:11

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

A budapesti világkupára érkező franciát viszont nagyon feldühítette, hogy első teqballmeccsét elvesztette.

2017.06.22 16:23:30

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem lett meg Joachim Löw 100. győzelme, egy igen jó félidő után lagymatag 45 perc következett.

2017.06.22 12:24:53

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem bírtak egymással az előző kör vesztesei a B-csoportban, az ausztrálok büntetőből egyenlítettek.

2017.06.22 14:55:04

Minden más foci nemzetisport.hu

Az amerikai profi ligákban már régóta használják, a futballban is kezd elterjedni a technikai segítség. (x)