Nemzetisport.hu 2009.11.26 20:47 Frissítve: 2015.03.23 02:19

Kapósak lettek a ghánai U20-asok csillagai

Úgy látszik, remek „reklám” volt a ghánai U20-as labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelme: Dominic Adiyiah (AC Milan) után Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese) is a Serie A-ba szerződik, Adiyiah ékpárja, Ranford Osei pedig az Atlético Madrid érdeklődését keltette fel.

Agyemang-Badu (balra) már topligába szerződött, Balajti Ádámnak (középen) még várnia kell a nagy kiugrásra (Fotó: Action Images, archív)
Agyemang-Badu (balra) már topligába szerződött, Balajti Ádámnak (középen) még várnia kell a nagy kiugrásra (Fotó: Action Images, archív)

Az Udinese labdarúgócsapata megegyezett a világbajnok ghánai U20-as válogatott kulcsemberével, Emmanuel Agyemang-Baduval. Az U20-as vb sorsdöntő tizenegyesgólját szerző középpályás négy és fél évre ír alá az udineiekhez, januárban csatlakozik a kerethez.

„Az Udinesének fiatal csapata van, ezért esett rájuk a választásunk. Úgy gondoljuk, a játékos itt megfelelően tud fejlődni" - nyilatkozta a BBC-nek Agyemang-Badu ügynöke, Goran Milovanovics. Az Udinesében olyan ghánai klasszisok fordultak meg, mint Sulley Muntari, Asamoah Gyan és Stephen Appiah.

Agyemang-Badu már a második kulcsember, aki a Serie A-ba szerződik a világbajnok fiataloktól: a torna gólkirálya és legjobb játékosa, a rendkívül tehetséges Dominic Adiayah már megegyezett a Milannal.

Elkelhet a ghánaiak harmadik legjobbja, a gólerős Ranford Osei is: a támadót valósággal körülzsongják a klubok.

A 19 éves Osei-nek 2012-ig élő szerződése van a Maccabi Haifával, de jelenleg a Twentében játszik, és a holland klubnak opciós joga van megvásárlására. A játékos azonban erősebb bajnokságba szerződne.

„A jövőm a Maccabi kezében van, de bármilyen kihívással szembenézek. Az álmom, hogy valamelyik topligába szerződjek" – nyilatkozta Osei, akinek hárommillió euró a kivásárlási ára.

A csatárt már megfigyelik az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund és a Fulham képviselői, könnyen elképzelhető tehát, hogy a szezon végén teljesül a vágya.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 10:22:32

Minden más foci nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda-válogatott Lengyelországban kezdi meg a vb-selejtezőt.

2017.11.20 10:21:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Liverpool–Chelsea a PL-ben • Eldől az EHF-kupás férfi csapataink sorsa.

2017.11.20 10:20:56

Minden más foci nemzetisport.hu

Monaco–PSG; Valencia–Barcelona • Magyarország–Koszovó férfi kosárlabda vb-selejtező.

2017.11.15 23:54:46

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Már tárcsáznám is az amerikai szövetség elnökét.

2017.11.13 12:22:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Alaposan meglepődhetett az a fotós, aki egy holland amatőr futballklubról készített képeket.