Juve: se vasárnap, se szerda. Szombat? Chelsea: vasárnap?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 12:04
null
Sorozatban negyedszer lehet bajnok a Juventus – mutatja Massimiliano Allegri (Fotó: Reuters)
Ami egy hete sikerült a Bayernnek, összejöhet a hétvégén a Juventusnak és a Chelsea-nek is: megnyerni a bajnokságot. A torinói „zebráknak" elég egy pontot is szerezniük a Sampdoria otthonában, míg a londoni „kékek" győzelem esetén ünnepelhetnek a Stamford Bridge-en – utóbbiak még nem ma, vasárnap. A Primera Divisiónban egyelőre szó sincs aranyosztásról; az első helyezett Barcelona Córdobában, a második Real Madrid Sevillában vendégszerepel a szombati játéknapon. Topliga-beharangozónk.

 

OLASZORSZÁG

A német után újabb európai labdarúgó-topligában dőlhet el az elsőség szombaton. A Juventusnak elég döntetlent játszania a Sampdoria otthonában ahhoz, hogy sorozatban negyedszer is megszerezze a scudettót. Már múlt vasárnap eldőlhetett volna a bajnoki cím gyakorlati értelemben, csakhogy a Juve vereséget szenvedett a torinói derbin, a Lazio pedig ikszelt a Chievóval (ezért tizennyolc helyett tizennégy pont lett a különbség a felek között). A hétközi fordulóban aztán mindkét gárda nyert – sőt a Roma is –, megmaradt a tizennégy pontos differencia, és elmaradt a bajnokavatás.

„Nem lesz ünneplés se szombaton, se vasárnap, különben is sokkal jobb érzés lesz az otthonunkban ünnepelni a következő fordulóban, amelyben a Cagliarival nézünk farkasszemet” – vezette fel a Sampdoria elleni idegenbeli találkozót Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője, aki nem szeretné, hogy bármi is elvonja játékosainak a figyelmét a Real Madrid elleni kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntő előtt.

Ráadásul a „zebrák” szurkolói nem utazhatnak el Genovába, mivel a szövetség megtiltotta nekik a torinói derbin okozott botrányuk miatt. Lám, itt az újabb indok a bajnoki buli elnapolására...

SPANYOLORSZÁG

A spanyol élvonal első helyéért küzdő Barcelona és Real Madrid egyaránt idegenben lép pályára a 35. fordulóban, papíron a fővárosiakra vár jóval nehezebb feladat, elvégre a La Liga hazai pályán egyetlen veretlen csapatához, a Sevillához látogatnak szombat este, míg a Barca az utolsó helyezett Córdobánál próbálja meg begyűjteni a kötelező három egységet.

„Csak a legjobb játékunkkal múlhatjuk fölül a Sevillát, amely életveszélyes hazai pályán. Ezt csak tetézi, hogy a negyedik, BL-selejtezőt érő helyre hajt a Valenciával szemben. Milyen meccsre számítok? Rakkolósra, hajtósra, amelyen mindkét fél a győzelemért lép pályára” – elemezte az esélyeket Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: reménykedik az eddig sérült Gareth Bale játékában, a walesi ugyanis már együtt készült a királyiakkal az utóbbi napokban. „Bale nagy segítségére lenne a csapatnak, hiszen sokkal frissebb, mint a többiek. Ez a frissesség fontos lehet a bajnoki hajrában” – mondta Ancelotti.

A Sevilla 2014 februárja óta nem kapott ki hazai környezetben, veretlenségi sorozata immár 25 mérkőzést számlál. A Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion igazi oroszlánbarlangja a piros-fehéreknek, akik a Barcelona, az Atlético Madrid és a Valencia elleni rangadót is döntetlenre hozták benne.

Felszabadult játékot vár a szinte már kiesőnek számító Córdobától Luis Enrique, a Barca mestere, aki szerint éppen ezért nem szabad leírniuk ellenfelüket. Amely vereség esetén máris búcsúzna a Primera División küzdelmeitől. Decemberben 5–0 volt a katalánok javára – sokan ezúttal is gólzáport várnak Messiéktől. A Córdoba a 18. forduló óta képtelen győzni, és a legutóbbi hét hazai bajnoki találkozóját elveszítette.

NÉMETORSZÁG

A Bayern München a múlt héten megnyerte a bajnoki címet, de elmaradt az ünneplés. Kedden kiesett a Német Kupából, de nem volt ideje szomorkodnia. No, nem a ma esti, Bayer Leverkusen elleni rangadó okán, sokkal inkább már a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő miatt! Pep Guardiola legénysége kizárólag a BL-re koncentrál már az idény hátralévő részében, amit jól jelez, hogy a katalán tréner otthon hagyta Jérome Boatenget és Thomas Müllert is, és helyettük a müncheni amatőröket erősítő Rico Strieder, Lukas Görtler kettőst vezényelte a Leverkusenbe utazó keretbe.

A 22 éves Strieder és a 21 éves Görtler sem játszott még a Bundesligában, utóbbi 25 meccsen tíz gólt szerzett az idényben a Regionalligában szereplő Bayern München II-ben.

A Kicker szerint ez lesz a bajorok kezdő tizenegye Leverkusenben: Neuer – Rafinha, Benatia, Dante, Weiser – Rode, Schweinsteiger, Gaudino – Götze, Kurt – C. Pizarro... Javi Martínez játékára csereként számít Guardiola.

Szalai Ádám Hoffenheimje az újdonsült Bayern-(ki)verő Borussia Dortmundot fogadja ma délután; a Bundesliga hivatalos honlapja és a Kicker szerint is csak a kispadon kezd a magyar csatár.

A másik két magyar érdekeltségű együttes vasárnap játszik, a Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburg Mainzba látogat, míg a Dárdai Pál edzette Hertha a Mönchengladbachot látja vendégül.

ANGLIA

A Premier League-ben már csak az Arsenal köphet bele a Chelsea levesébe, a két manchesteri alakulat ugyanis már matematikai értelemben is kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből. Persze az „ágyúsok” fenyegetése sem valós, hiszen mind az öt hátralévő meccsüket meg kellene nyerniük, miközben a Chelsea-nek legfeljebb két pontot – vagy inkább egyet – szabadna szereznie az utolsó négy fordulóban.

Ehelyett már vasárnap bajnok lehet José Mourinho együttese, ha odahaza legyőzi a Crystal Palace-t. (Az Arsenal csak hétfő este játszik a Hull otthonában.)

A 35. bajnoki kör mai programjában a figyelem tehát a kiesés elleni harcra terelődik leginkább: a sereghajtó Burnley West Ham elleni idegenbeli fellépésére, az utolsó előtti Queens Park Rangers liverpooli vendégjátékára, a tizennyolcadik Sunderland Southampton elleni hazai meccsére, továbbá a veszélyes zónában tartózkodó Leicester City (Newcastle) és Aston Villa (Everton) egy-egy otthoni mérkőzésére.

MÁJUS 2., SZOMBAT

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
35. FORDULÓ

13.45: Leicester City–Newcastle United (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Aston Villa–Everton
16.00: Liverpool–QPR (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Sunderland–Southampton
16.00: Swansea City–Stoke City
16.00: West Ham United–Burnley
18.30: Manchester United–West Brom (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
35. FORDULÓ
16.00: Córdoba–Barcelona (Tv: Sport2)
18.00: Atlético Madrid–Athletic Bilbao (Tv: Sport2)
20.00: Sevilla–Real Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Deportivo La Coruna–Villarreal (Tv: Sport2)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
31. FORDULÓ
15.30: Schalke–Stuttgart
15.30: VfL Wolfsburg–Hannover
15.30: Augsburg–Köln
15.30: Hoffenheim–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)
15.30: Werder Bremen–Eintracht Frankfurt
15.30: Freiburg–Paderborn
18.30: Bayer Leverkusen–Bayern München (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
34. FORDULÓ

18.00: Sampdoria–Juventus (Tv: SportKlub)
20.45: Sassuolo–Palermo (Tv: DIGI Sport1)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
35. FORDULÓ
17.00: Lyon–Evian TG (Tv: SportKlub)
20.00: Bastia–St.-Étienne
20.00: Guingamp–Reims
20.00: Lorient–Bordeaux
20.00: Montpellier–Rennes
20.00: Nice–Caen

NFL
DRAFT 2015
18.00: 4–7. KÖR – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik