Jótékonyság: tízéves kisfiún segít a Puskás Intézet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.23. 15:22
null
Fotó: pfla.hu
A rendkívül ritka genetikai betegségben, kisagyi sorvadásban szenvedő 10 éves Katona Miklós számára híres sportolók által felajánlott relikviákat a Puskás Intézet vásárolta meg, ily módon jelentős összeget biztosítva a gyermek gyógykezeléséhez.

 

Talán élete legszebb karácsonya lesz az idei egy tízéves budapesti kisfiúnak. Katona Miklós Patrik genetikus betegségben, kisagyi sorvadásban szenved, melynek következtében tolószékbe kényszerült – olvasható a pfla.hu-n. Most a Puskás Intézet segítségével megvan a lehetőség arra, hogy a gyermek hamarosan teljes értékű életet élhessen, és még többet játszhasson hároméves testvérével, Márkkal.

A kisagyi sorvadás nagyon ritka. Magyarországon Miklóson kívül még egy esetről tud a fia gyógyulásáért minden követ megmozgató édesanya, Saly Krisztina. A betegség elsősorban a mozgáskoordinációs központot támadja meg, és őssejtkezeléssel orvosolható. Az első ilyen beavatkozás stabilizálta Miki állapotát, ám édesanyja érthetően azt szeretné, hogy gyermeke mielőbb képes legyen az önálló mozgásra, ehhez pedig újabb műtétre van szükség.

Az operáció 12 ezer euróba, azaz körülbelül 3.6 millió forintba kerül – ebből Miki tanára, Nádudvari Péter, illetve a gyöngyösi újságíró, Nagy Réka Emese jótékonysági futásainak, valamint az általuk a legnépszerűbb közösségi portálon létrehozott licitoldalnak a segítségével sikerült is előteremtenie a családnak mintegy ötezer eurót. Ám így sem voltak könnyű helyzetben, hiszen a XXII. kerületben élő kisfiú a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskolába jár, állandó felügyeletet és speciális étrendet igényel, ami szintén igencsak komolyan megterheli a családi kasszát.

Miki történetét megismerve a Puskás Intézet úgy döntött, segít a beteg gyermeken és a gyógykezelésére híres sportolók által felajánlott relikviák megvásárlásával előteremti a beavatkozáshoz még szükséges, jelentős összeget. A dedikált ritkaságok között szerepel kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron fegyvere, Vincze István Lecce-, Kiprich József Feyenoord-, Harsányi Gergely kézilabdameze, valamint a gyorsasági motoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor által felajánlott mez is.

Miki műtétje elől tehát immár elhárultak az akadályok, így az operációt követően ott lehet a Pancho Arénában azon a mérkőzésen, amelyre a Puskás Intézet igazgatója, Balogh Balázs személyesen invitálta meg a családot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik