Játékossors: Yaya Touré a kínai másodosztályba igazolt

Vágólapra másolva!
2019.07.03. 14:29
null
Yaya Touré már június óta a kínai csapattal edz (Fotó: BBC)
Yaya Touré a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy a kínai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Csingtao Huanghajnál folytatja pályafutását. 

 

Touré 2017-ben elárulta, hogy nagyot csalódna magában, amennyiben Kínába szerződne, most azonban mégis Ázsiában folytatja a karrierjét, mivel szerdán hivatalossá vált, hogy a Csingtao Huanghajhoz igazol.

„Mindig is szerettem az új kihívásokat, ezért döntöttem úgy, hogy a pályafutásomat a Csingtao Huanghajnál folytatom, amellyel szeretnék történelmet írni”mondta Yaya Touré.

„Egy nagyon izgalmas fiatal klubnak látom új csapatomat, amely ugyanazt a filozófiát osztja, amit én – gyönyörűen akarja játszani a futballt. Számomra megtiszteltetés, hogy részt vehetek az együttes fejlődésében” – tette hozzá Touré.

Dimitri Seluk, Touré ügynöke nemrég bejelentette, hogy a korábbi válogatott elefántcsontpartiközéppályás befejezi játékos-pályafutását, s edzői karrierjére összpontosít, ez azonban végül nem történt meg.

Yaya Touré leginkább az FC Barcelonából és a Manchester Cityből lehet ismerős a futball szerelmeseinek. A Cityt 2018 júliusában hagyta el, majd szeptemberben az
Olympiakoszhoz igazolt. Mindössze három hónappal később azonban szerződést bontottak vele a görögök, így klub nélkül maradt Touré.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik