Játékossors: NB I után MLS – Mancini meggyőző volt, aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 07:00
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő D.C. United szerződtette Andrea Mancinit, a Bp. Honvéd és a Haladás korábbi támadóját.

Roberto Mancini fia 2013 nyarán érkezett Magyarországra a Honvédhoz, ám a kispestieknél csupán 11 NB I-es meccset játszott, ezért 2014 októberében távozott. Szűk fél évvel később a Haladás szerződtette, még a tízes mezt is odaadta az olasznak, ám Szombathelyen is csak két első osztályú találkozón jutott szóhoz, így nem ragaszkodtak hozzá.a tízes mezt is odaadta az olasznak, ám Szombathelyen is csak két első osztályú találkozón jutott szóhoz, így nem ragaszkodtak hozzá.

A DC United már a nyáron is érdeklődött Mancini iránt, ám akkor úgy tűnt, a támadó marad Magyarországon és Békéscsabára költözik. Végül nem lett szerződéskötés, így az olasz azóta is klub nélkül van, de január óta a DC Unitednél készül.

Az amerikai klub most a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a 23 éves játékos meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülés során, ezért szerződést kapott. Új edzője, Dave Kasper „technikai profizmusát és taktikai érzékenységét” emelte ki Mancininek, aki a 41-es mezben futballozik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik