Játékossors: két hónapja daganat miatt műtötték, most beállt és csodát tett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 12:01
null
Thesker (jobbra) visszatérése emlékezetesre sikerült (Fotó: Twitter.com/fctwente)
Szívmelengető történetnek lehettek tanúi azok, akik vasárnap kilátogattak a Twente–AZ holland élvonalbeli bajnokira. A vendégek kétszer szereztek vezetést a találkozón, ám a Twente a január 31. óta először pályára lépő Stefan Thesker révén kétszer egyenlített. A 24 éves védő azért nem játszott csaknem két hónapig, mert heréjéből tumort kellett eltávolítani.

A korábbi német U21-es válogatott labdarúgó ifjúsági játékosként a Schalkében és a Twentében szerepelt, profiként a Fortuna Sittardban (kölcsönben a Twentétől), a Hoffenheimben, a Hannoverben és a Greuther Fürthben (Korcsmár Zsolt csapattársaként) játszott. A Bundesligában nyolcszor, a német másodosztályban hússzor lépett pályára. Idén a Twente kölcsönvette a Fürthtől, s január 31-én bemutatkozott a holland együttesben, de néhány nappal debütálását követően kés alá feküdt, hogy heréjéből eltávolítsanak egy tumort.

A két hónapos kényszerpihenő után a legutóbbi fordulóban az AZ ellen csereként állt be 0–1-es állásnál, s előbb a 75., majd a 92. percben egyenlített, így a végeredmény 2–2 lett. A német futballista korábban még sohasem szerzett gólt profi karrierje során, kiválóan időzítette első (és második) találatát.

A Twente drukkerei és játékosai nem mindennapi módon ünnepelték hősüket a lefújást követően.

Thesker eksztázisban volt második gólja után (Fotó: Twitter.com/fctwente)
Thesker eksztázisban volt második gólja után (Fotó: Twitter.com/fctwente)

„Nem tudom elhinni – mondta az eksztázisban lévő Thesker a mérkőzést követően a Twente honlapjának. – Védőként az elsődleges feladatod az, hogy a csapatod ne kapjon gólt. Persze a szabadrúgásoknál és a szögleteknél van lehetőség betalálni az ellenfél kapujába. Ma minden összejött, egyáltalán nem megszokott, hogy két gólt szerzek egy meccsen. Még sohasem fordult elő. Örültem, hogy beállhattam, csodálatos nap volt ez számomra. Nehéz időszakon vagyok túl, de most roppant boldog vagyok. Nehéz szavakkal elmondani, mit érzek. Hihetetlen hangulat volt a stadionban, a szurkolók a nevemet skandálták, a társaim egyesével gratuláltak nekem. Ebből nyerek erőt, és remélem, a csapatnak is lökést ad ez a találkozó.”

TWENTE–AZ 2–2 – THESKER 3:54-NÉL LÉP PÁLYÁRA



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik