Játékossors: idáig jutott a legendás öngólt szerző Vidi-védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 09:59
Aki az előző években figyelemmel követte a magyar labdarúgást, annak nem kell bemutatnunk Pavol Duricát. A szlovák védő csupán 46 percet töltött a pályán az NB I-ben, a Magyar Kupában azonban volt egy felejthetetlen mozdulata, ami után rövid véget ért magyarországi karrierje. A dehir.hu utánajárt, hol futballozik most a játékos.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját rendezték meg az Oláh Gábor utcai stadionban 2008. március 27-én. A DVSC győzelmi kényszerben volt a Fehérvárral szemben, hiszen az első meccsen a Videoton nyert 2–1-re. A vezető gólt a 31. percben szerezte meg a Loki Igor Bogdanovics révén, ekkor továbbjutásra állt a csapat.

A második félidő elején Kerekes Zsombor növelte az előnyt, de nem dőlhettek hátra a debreceni drukkerek, feltámadt ugyanis a Videoton. Sőt, jött a vendéggól is, a meccs végén, a 84. percben. Ha így marad az állás, akkor hosszabbítás várt volna a csapatokra – de nem maradt így. A 70. percben becserélt Dombi Tibort a 87. percben szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül.

A tizenegyeshez Takács Zoltán állt oda, lövését azonban Sebők Zsolt hárította, ám a kipattanóra rögtön rárontott a csereként beálló Pavol Durica, és védhetetlenül felvarrta a bal felső sarokba. A videón is hallani, ahogy felrobban a stadion, négyezer drukker tombolt. Míg a debreceniek ünnepeltek, a fehérváriak a földre rogytak, volt olyan Videoton-játékos (többek között a csapatkapitány, Koller Ákos), aki inkább elindult az öltöző felé.

„A tizenegyest rúgó Takács Zoltán is rámozdult a kipattanó labdára. Úgy tűnt, egyszerre érnek oda, s összerúgnak Takáccsal. Durica ezért erre számítva más szögben rúgta meg a labdát, mintha csak simán felszabadítana, ezt mindannyian így tettük volna a helyében. Takács Zoli azonban nem ért oda, így Durica bevarrta a felsőbe. Nagyon kemény volt – idézte fel a történteket a a dehir.hu-nak a tizenegyest kiharcoló Dombi Tibor. – Az első másodpercekben mindannyian röhögtünk, csak utána fogtuk fel, mekkora szerencsénk van, s kezdtünk el ünnepelni.”

De mi lett Duricával? A 32 éves szlovák Durica a debreceni meccs idején bő egy hónapja volt a Videoton játékosa, ám érthetően hamar lapátra tették. A keretből kikerült, s mivel nem volt hajlandó elutazni a tartalékcsapattal egy NB III-as meccsre, szerződést bontottak vele.

Durica a pozsonyi FC Petrzalka 1898-ban (akkori nevén FC Artmedia Petrzalka) folytatta, ám itt sem volt szerencséje: a klub a 2009–2010-es szezon végén utolsóként végezve kiesett a szlovák élvonalból. Duricát ekkor egykori nevelőegyesülete, a dunaszerdahelyi DAC igazolta le.

Később lehúzott egy szezont az osztrák bajnokság harmadosztályában, az SC Ritzingnél, innen került vissza Szlovákiába, de már nem az élvonalba; hanem az 1600 lakosú Diósförgepatony község csapatában, a negyedosztályban rúgta a bőrt. A Transfermarkt adatbázisában még mindig a Diósförgepatony csapatában szerepel, ugyanakkor a klub honlapján már nincs a neve a keretben.

A dehir.hu megkérdezte a klubvezetőséget, és Ravasz Tibortól megtudta, hogy tőlük 2014. szeptember 17-én távozott Durica, mégpedig a Csallóközkürt (OFK Rapid Ohrady) csapatához. Ott két évet húzott le, nemrégiben, február 11-én a Nemeshodosba (SK FC Vydrany) igazolt. A Csallóközkürt és a Nemeshodos egyaránt a szlovák ötödosztályban szerepel, a Csallóközkürt az élmezőny tagja, a Nemeshodos viszont a kiesés elől menekül – Duricával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik