Játékossors: egy ügyvéd miatt nem lett Roberto Carlos a Chelsea-é

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 08:02
Egy majd 13 éves történet részleteiről számolt be Roberto Carlos, a Real Madrid és a brazil labdarúgó-válogatott korábbi bal oldali védője. A bekk 2007-ben állítólag a Chelsea futballistája lehetett volna, s csupán a papírmunkával való hatékonyság döntött a Fenerbahce mellett.

„Párizsban már találkoztam is Roman Abramoviccsal és a Chelsea több képviselőjével, minden feltételről megegyeztünk, tényleg csak annyi volt hátra, hogy Londonba utazzak és aláírjak” – mesélte Roberto Carlos a goal.com-nak 2007-es „majdnem-transzferéről”. „Párizsban már találkoztam is Roman Abramoviccsal és a Chelsea több képviselőjével, minden feltételről megegyeztünk, tényleg csak annyi volt hátra, hogy Londonba utazzak és aláírjak” – mesélte Roberto Carlos a goal.com-nak 2007-es „majdnem-transzferéről”.

A brazil bekk ekkor már túl volt a fénykorán, 34 esztendősen, tizenegy év után intett búcsút a Real Madridnak. Ám végül a londoniak helyett a Fenerbahcénál kötött ki.

„Sajnos a legutolsó pillanatban ütött be a krach. Hogy milyen apróságokon múlnak néha a dolgok a labdarúgásban? Az ügyvéddel volt valami probléma… Ennyi. Egy héttel később aláírtam Törökországban. A Fener minden követ megmozgatott, és végül jóval gyorsabbnak bizonyult, mint a Chelsea, amelynél annyira a végén már nem is próbálkoztak a problémák megoldásával.”

„Szívesen kipróbáltam volna magamat Angliában. Biztos voltam benne, hogy a Premier League lesz a következő állomásom. Úgy érzem, passzolt volna a stílusomhoz” – tette hozzá Roberto Carlos, aki megjegyezte, 1995-ben szintén megvolt a sansza arra, hogy PL-játékos legyen. Még a Palmeirasban futballozva az Aston Villa tett érte ajánlatot – ám a két fél végül nem tudott megegyezni az átigazolási díjáról. A brazil védő az Internazionalénál kötött ki a következő idényre, majd egy esztendővel később, 1996-ban kezdte meg madridi karrierjét.

Roberto Carlos a Fener után a Corinthiansban és az Anzsi Mahacskalában is játszott, mielőtt 2012-ben bejelentette első visszavonulását. 2015-ben néhány mérkőzésre visszatért, az indiai profi ligában a Delhi Dynamos közönségcsalogatónak szánt sztárjátékosa volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik