Játékossors: 31 éves korában befejezte a volt Liverpool-védő

Vágólapra másolva!
2017.09.06. 15:55
Sorozatos térdsérülései miatt a visszavonulás mellett döntött José Enrique, a Newcastle United és a Liverpool korábbi balhátvédje. A 31 esztendős spanyol futballista a legutóbbi idényben a Real Zaragozát erősítette.

José Enrique 2007 és 2016 között összesen 228 mérkőzésen lépett pályára Angliában, a Newcastle-nél négy, míg a Liverpoolnál öt idényt töltött el. Tavaly ősszel a spanyol másodosztályú Real Zaragozához szerződött, melynek színeiben 27 meccsen egy gólt szerzett.

„Gyógyszerek nélkül nem tudtam játszani, de még edzeni sem. Annyi orvosságot kaptam, hogy gyakran szédültem. Mindegyik meccs után labda nagyságúra dagadt a térdem, és három napon keresztül alig bírtam járni. Eleinte három hónapos felépülési időt jósoltak, ebből lett két év. Öt orvosnál jártam Angliában, de nem találtak megoldást a problémáimra” – mondta José Enrique a Marcának.

„Fájt, de többször is azt mondták, hogy pszichés gondok állnak a háttérben, amit el is hittem. A műtétem után sosem voltam a régi. Pánikbetegségem volt, azt kérdeztem magamtól, »mi a fene történt velem?« Nem értettem” – tette hozzá csalódottan a Premier League-ben két gólt elérő futballista, aki a spanyol korosztályos nemzeti csapatokban összesen kilencszer lépett pályára, a felnőttválogatottban azonban nem mutatkozhatott be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik