Japán: a bundavád ellenére nem küldik el Javier Aguirrét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 12:44
Javier Aguirre marad a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy Spanyolországban bundavád merült fel a mexikói szakemberrel szemben.

A japán sportági szövetség (JFA) vasárnap erősítette meg tisztében Aguirrét, egyszersmind delegációt küldött Spanyolországba, hogy pontos információkat szerezzen be az ügyről.

A spanyol ügyészi vizsgálat e hét elején napvilágot látott megállapítása szerint Aguirre is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante–Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, s idegenben aratott 2–1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban, de a meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták.

A mexikói szakember a meccs időpontjában a Zaragoza vezetőedzője volt, s az ügyész szerint mindkét klub játékosai, valamint a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is tudott az eredmény befolyásolásáról. Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

Az ügyész szerint a Levante futballistái összesen 965 ezer eurót (297 millió forint) kaptak azért, hogy elveszítsék a meccset, a kifizetés pedig úgy történt meg, hogy a Zaragoza előbb a saját játékosainak és stábjának fizetett, ők pedig levették a számláikról a szükséges összegeket, s készpénzben adták át a Levante labdarúgóinak.

Az ügyész az aktát hétfőn benyújtotta egy valenciai bíróságnak, s az illetékes bíró dönt majd arról, hogy indítanak-e eljárást az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik