Izrael: a volt FTC-játékos reméli, visszatérhet az NB I-be

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 10:02
null
Ez a boldogság: Sztefan Szpirovszki (középen) gólt ünnepelt (Fotó: Hapoel Tel-Aviv)
Az északmacedón Sztefan Szpirovszki remek formában futballozik a Hapoel Tel-Aviv együttesében, de reméli, nem zárult le karrierje magyarországi fejezete.

 

Sokáig kirobbanthatatlan volt a Ferencváros kezdőcsapatából. Biztos tagja volt a középpályának, számos támadást állított meg, gólokat is lőtt, ám szeptemberben Budapestről Izraelbe költözött.

SZTEFAN SZPIROVSZKI

Született: 1990. augusztus 23., Bitola (Jugoszlávia)

Nemzetisége: északmacedón

Posztja: középpályás

Válogatottság/gól (2011–): 31/1

Klubjai: Peliszter (2007–2009), Borac (2010–2014), Rabotnicski (2012 – kölcsönben), Beroe Sztara Zagora (2014), Vardar (2015–2017), Ferencváros (2017–2019), Hapoel Tel-Aviv (2019–)

Legnagyobb sikerei: 3x macedón bajnok (2015, 2016, 2017), magyar bajnok (2019), magyar bajnoki ezüstérmes (2018), macedón Szuperkupa-győztes (2015)

„Meglepett, hogy el kellett mennem a Ferencvárostól – mondta lapunknak az északmacedón válogatott labdarúgó. – Sokáig alapembernek számítottam, majd megsérültem, emiatt sokat ki kellett hagynom. Amikor visszatértem, Szerhij Rebrovval beszélgettünk róla, talán jobb lenne, ha fél évre kölcsönadnának valahová, hogy formába lendüljek, végül közölték, hogy távozhatok. Nagyon sajnáltam, de el kellett fogadnom, ilyen a futball.”

A 29 esztendős futballistára a Hapoel Tel-Aviv azonnal lecsapott. Az első három hónap nehéz volt, hiszen új országba, közegbe és kultúrába csöppent.

„Nehezen szoktam meg az itteni kultúrát, jólesett ugyanakkor, hogy a szurkolók gyakran megállítottak az utcán, érdeklődtek, kérdezősködtek, hogyan érzem magam új klubomnál. A sarki pékségben fizetni sem engednek... A csapattársak is elfogadtak, az utóbbi időben kifejezetten jól megy a Hapoelnek, sorra nyerjük a meccseket, az utóbbi három tétmérkőzésünkön három gólt lőttem.”

Izraelben rendkívül népszerű a futball, a Hapoel játékosai az egyik hét eleji edzés után főzőshow-n is részt vettek.

Sztefan Szpirovszki és felesége festői helyszíneken járhat (Fotó: Facebook)
Sztefan Szpirovszki és felesége festői helyszíneken járhat (Fotó: Facebook)

„Több kamera is vette, amint egy séf főzni tanít bennünket. Errefelé gyakran vannak ilyen programjaink, hetente a szurkolókkal is találkozunk. Igazából nem is bánom, mert a feleségem babát vár, és nemrégiben hazaköltözött, így most egyedül vagyok a lakásban. A tengerpart egy ugrás, esténként nagyokat sétálok, ám egyedül nem az igazi. Áprilisra várjuk a kisfiunkat, nagyon izgatott vagyok.”

Sztefan Szpirovszki a távolból is szurkol a Ferencvárosnak. Ahogy fogalmazott, pályafutása eddigi legszebb két évét töltötte az Üllői úton. Miha Blaziccsal, Eldar Civiccsel, Marcel Heisterrel máig tartja a kapcsolatot, hetente beszélnek telefonon. Nagy vágya egyszer visszatérni Magyarországra, az élvonalba: „Nagyon megszerettem az országot. Jó lenne egyszer visszatérni az NB I-be, egyértelműen a terveim között szerepel.”

ÍGY TELJESÍT A KÖZÉPPÁLYÁS TEL-AVIVBAN
Versenysorozat Mérkőzés Játékperc Gól Gólpassz Sárga lap Kiállítás
bajnokság 15 1246 3 1 2
kupa 2 101 2
Összesen: 17 1347 5 1 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik