Irán: Hamarosan a nők is kilátogathatnak a meccsekre – Infantino

Vágólapra másolva!
2018.03.02. 13:18
Hamarosan nők is kilátogathatnak majd az iráni stadionokba Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint.

A FIFA első embere csütörtökön megtekintette az Eszteglal és a Perszepolisz találkozóján Teheránban, az összecsapásra 35 nőt nem engedtek be, s rendőrök távolították el őket a helyszínről.

„Bízom benne és remélem, sőt, megígérem, hogy nemsokára a nők is kilátogathatnak a mérkőzésekre Iránban” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Infantino pénteken a FIFA esélyegyenlőségi konferenciáját. Arra nem tért ki, hogy erre ki vállalt számára garanciát.

Infantino csütörtökön az iráni sportminisztériumban és a futballszövetségben (FFI) tett látogatást azért, hogy magára vállalja a közvetítő szerepet az Irán és Szaúd-Arábia közötti futballvitában.

A két ország közötti politikai ellentétek miatt a szaúdi csapatok nem akarnak pályára lépni Iránban az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmei során, s ezt a kérést a kontinentális szövetség el is fogadta. Az irániak azonban hátrányban érzik magukat emiatt, mert így a klubjaik nem játszhatnak hazai pályán, a meccseiket általában semleges helyszínen rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik