Irak: legyőzték Szaúd-Arábiát, 135 ezres stadiont kapnak érte

Vágólapra másolva!
2018.03.10. 10:16
null
Ilyen lehet a szaúdi király ajándéka Bagdadnak
Szaúd-Arábia uralkodója a világ legnagyobb stadionját építi meg Irak fővárosában azt követően, hogy a két ország február 28-i felkészülési mérkőzése előtt könnyelmű fogadalmat tett.

A Szaúd-Arábiát irányító Szalman bin Abdul-Aziz azt fogadta meg, hogy ha Irak legyőzi hazája legjobbjait, megajándékozza a szomszédos államot a világ legnagyobb stadionjával.

A két nemzeti csapat február 28-án vívott meg egymással, ez volt az első hivatalos válogatott mérkőzés Irakban azóta, hogy Kuvait 1990-es megszállása miatt a FIFA „tilalom" alá helyezte az országot, nem engedélyezve ott a nemzetközi meccseket.

Irak 4–1-es győzelmet aratott a 65 ezres, telt házas bászrai arénában, s nem maradt el a szaúdi uralkodó gratulációja.

„A szaúdi király felhívott, gratulált Irak győzelméhez, és megerősítette szándékát, még szorosabbra fűzné a kapcsolatát országunkkal, hogy mindketten jól járjunk” – mondta Haider al-Abadi iraki elnök.

Az egyik első lépés lesz a 135 ezer fős bagdadi létesítmény felépítése – amely így a világ legnagyobb futballstadionja lesz elkészültekor.

Szaúd-Arábia kijutott a nyári világbajnokságra, amelyen a házigazda Oroszország mellett Egyiptommal és Uruguayjal került egy csoportba. Irak az ázsiai zóna harmadik selejtezőköréig jutott, de nem vívta ki a kvalifikációt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik