India: a legfiatalabb gólszerzőről kiderült, inkább 28, mint 16…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.18. 09:02
Ha az ember nem követi az indiai labdarúgás mindennapjait, akkor is találkozhatott nemrég Gourav Mukhi nevével. A futballista azzal került be a nemzetközi sportsajtóba, hogy 16 évesen az élvonalbeli liga legfiatalabb gólszerzője lett. Csak aztán kiderült, nem pont annyi idős, mint amennyinek mondja magát. Megint.

A Jamshedpur FC futballistája, Gourav Mukhi még 2018 októberében hívta fel magára a figyelmet, mikor a Bengaluru FC elleni, 2–2-re végződő bajnokin megszerezte pályafutása első találatát az élvonalban.

Ez azért volt olyan nagy szó, mert a papírjai szerint akkor még csak 16 esztendős volt, így pedig a liga legfiatalabb gólszerzője lett.

Gourav Mukhi nem egy átlagos 16 éves… (Fotó: Twitter)
Gourav Mukhi nem egy átlagos 16 éves… (Fotó: Twitter)

Miután a támadó ránézésre „picivel” többnek nézett ki már akkor is 16-nál, köszönhetően többek közt különleges bajszának, természetesen hatalmas balhé lett a rekordjából, és a szurkolók és az ellenfelek is kérték, mutasson be hivatalos bizonyítékot, hogy valóban csak 16 esztendős.

Végül a liga is felszólította Mukhit, hogy mutasson be valamilyen hivatalos dokumentumot, ám erre az elmúlt hónapokban nem volt képes a játékos, akire így legalább fél év eltiltás vár.

És ha ez nem lenne elég, a Telegraph India beszámolója szerint a támadó nem is keveset hazudott a koráról, valójában ugyanis 28 éves…

Gourav Mukhi nem egy átlagos 16 éves… (Fotó: Twitter)
Gourav Mukhi nem egy átlagos 16 éves… (Fotó: Twitter)

És ez még mindig nem a legnagyobb csattanó a történetben. Mukhi ugyanis 2015-ben már lebukott egyszer, mikor egy U15-ös bajnokságon nyerte meg csapatával a bajnoki címet.

Csak hogy ne kelljen számolgatni: ez azt jelenti, hogy elvileg 25 évesen indult egy U15-ös ligában. Aztán az indiai ligánál elfeledkeztek Mukhiról, aki gondolta, megpróbálja újra a trükköt.

Szóval ezek után ne lepődjön meg senki, ha néhány év múlva feltűnik Indiában egy elképesztő, 12 éves tehetség, akinek egy kicsit már kezd őszülni a bajusza…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik