IFFHS: Heynckes az év edzője, Mourinho csak a hetedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 19:41
null
Jupp Heynckes az év klubedzője az IFFHS-nél (Fotó: Action Images)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS a Bayern Münchennel Német Kupát, Bajnokok Ligáját és német bajnokságot nyert Jupp Heynckest választotta 2013 legjobb edzőjének a klubcsapatoknál. A 68 esztendős szakember nagy fölénnyel végzett az élen, hiszen egymaga több pontot gyűjtött össze, mint a második Jürgen Klopp, a harmadik Diego Simeone és a negyedik Sir Alex Ferguson.

 

A 18. alkalommal kiírt szavazáson Ottmar Hitzfeld 2001-es elsősége óta Heynckes személyében először diadalmaskodott német edző. A Bayern Münchentől a nyáron távozó szakember sikeréhez nem sok kétség férhetett, hiszen a bajorokkal triplázott a 2012–2013-as idényben.

A második helyen a Bajnokok Ligája-döntős, német bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund trénere, Jürgen Klopp végzett, míg harmadikként az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone zárt, aki csapatával jelenleg csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a spanyol bajnokság második helyére a Barcelona mögött.

A negyedik helyen a 2008-as győztes, tavaly nyáron visszavonult Sir Alex Ferguson végzett, az ötödik helyet pedig a korábban kétszer diadalmaskodó Pep Guardiola érdemelte ki, aki fél év alatt európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a Bayernnel.

A négyszeres győztes José Mourinho ezúttal kénytelen megelégedni a hetedik hellyel.

2013 LEGJOBB KLUBEDZŐJE AZ IFFHS-NÉL
1. Jupp Heynckes 216
2. Jürgen Klopp 101
3. Diego Simeone 61
4. Sir Alex Ferguson 33
5. Pep Guardiola 30
6. Arsene Wenger 29
7. José Mourinho 10
8. Antonio Conte és Jorge Jesus 3-3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik