Huszti betalált a Roberto Carlosszal felálló Anzsinak

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 18:18
null
Huszti (23) tizenegyesgóllal segítette a Zenitet (Fotó: Action Images, archív)
Bejutott a labdarúgó Orosz Kupa negyeddöntőjébe a címvédő Zenit, mely 3–2-re győzött az Anzsi Mahacskala otthonában. A Zenit első gólját büntetőből az 57 percet játszó Huszti Szabolcs szerezte, az Anzsiban ezen a mérkőzésen mutatkozott be a Corinthianstól igazolt világbajnok Roberto Carlos.

A mérkőzésen az Anzsi már az első percben betalált, de a hazaiak balszerencséjére lesről – a játékvezető annullálta a találatot. Roberto Carlos negyven méterről gyilkos erővel megküldött lövése az 5. percben lepattant, a Zenit pedig első veszélyes lehetőségéből gólt szerzett. A 13. percben Ivanov szabálytalanul takarította el Lazovicsot a büntetőterületen belül, Huszti Szabolcs pedig a megítélt büntetőt higgadtan a bal alsóba lőtte a jó irányba mozduló Revisvili mellett.

Az Anzsi a 23. percben egyenlített, Tagirbekov nagy erejű lövése kijött a Zenit kapusáról, Jurij Zsevnovról, a kipattanót pedig Kamil Agalarov a hálóba küldte. Huszti több éles beadással teremtett veszélyt a hazai kapu előtt az első félidőben, de társai nem bírták gólra váltani ezeket – a magyar szélső mellesleg kapott egy könyököst is Roberto Carlostól, hogy „nyugton maradjon".

Az igen aktív brazil balhátvéd egy jó szabadrúgással az 50. percben megtornáztatta Zsevnovot, és a messziről bátran próbálkozó mahacskalaiak többször is gondot okoztak a fehérorosz kapusnak. Huszti az 57. percben lejött – cseréjét a Szovjetszkij Szport tudósítója különösnek nevezte, mivel jól játszott –, helyére Danny jött be, aki gyorsan be is talált, a 68. percben vezetést szerezve a Zenitnek. A 83. percben egy hazai labdaeladás után tökéletesen kijátszott akcióval büntetett a szentpétervári csapat, Lazovics fejezte be a támadást – 1–3, eldőlt a meccs.

Az Anzsi a 90. percben egy szabadrúgás után Ivanov csúsztatásával még szépített, de egyenlíteni nem volt esélye – a Zenit továbbment és folytathatja címvédő „hadjáratát". A szentpéterváriak a negyeddöntőben a CSZKA Moszkvát fogadják.

OROSZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Anzsi Mahacskala–Zenit 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik