Hummels: Mindenki azt fogja mondani, elment az eszem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.05. 10:41
null
Keylor Navasnak nagy érdemei vannak a Real MAdrid pontszerzésében (Fotók: AFP)
Rangadók napja volt a vasárnapi az európai topligákban: Spanyolországban döntetlennel ért véget a madridi derbi, Németországban a Bayern München a Borussia Dortmund ellen is megmutatta, hogy uralja a ligát, míg Angliában az Arsenal elsodorta a meccs elején csak lézengő játékosokból álló Manchester Unitedet. Reakciók a nagy meccsek után.

 

ATLÉTICO MADRID–REAL MADRID 1–1

Keylor Navas, a Real Madrid kapusa: – Győzni szerettünk volna, és a mérkőzés a mienk is volt, de elrontottuk. Az ilyen meccseken már megfizetsz a hibáidért. [A tizenegyesvédésről:] Edzésen mindig figyelem, hogyan rúgják a játékosok a tizenegyeseket, és Isten segített nekem, hogy jó döntésemmel védjem a büntetőt.

Rafa Benítez, a Real Madrid vezetőedzője: – Nem volt túl óvatos a taktikánk! Figyelnünk kellett az Atléticóra, mert nagyon erősek. Nem rohanhattunk el túlságosan. Az első félidőben győzelemre játszottunk, uraltuk a meccset, és tudtuk is, mit kell csinálnunk. A második játékrészben viszont ellenfelünk sokkal intenzívebben játszott, nyolc kontránk volt, de egyik esetében sem volt pontos az utolsó vagy az utolsó előtti passz.

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője: – Az első tíz-tizenkét percet leszámítva az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, ott volt például Correáé vagy a tizenegyes, mégis a Real jutott előnybe, ami számukra kedvezőbbé tette a helyzetet. Végül sikerült egyenlítenünk, és Navas védése mentette meg csak ellenfelünket. Az az érzésem, hogy kiengedtünk két pontot, a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Real.

A forduló eredményei, tabella itt!

BAYERN MÜNCHEN–BORUSSIA DORTMUND 5–1

Pep Guardiola, a Bayern vezetőedzője: – Jár a gratuláció a fiúknak. Az elején szenvedtünk, az első gól előtt nem volt helyzetünk. Az öt egy ellenére sokat hibáztunk, javulnunk kell. Boldogok lehetünk, mert Európa egyik legjobbját győztük le, de még nem nyertük meg a bajnoki címet. A földön kell járnunk.

Thomas Tuchel, a Dortmund vezetőedzője: – El kell fogadnunk, hogy nem voltunk elég jók. A gratuláció jár a Bayernnek, megérdemelték a győzelmet. Nekünk ezek után fel kell ráznunk magunkat, életbevágóan fontos lesz ez.

Mats Hummels, a Dortmund védője: – Három egymást követő meccsen veszítettünk pontokat. Ez aggasztó, de magunkra kell fókuszálni. Münchenben ki lehet kapni, de ötöt kapni fájdalmas. A mondataim után lehet, mindenki azt fogja mondani, ennek elment az esze, ennek ellenére nem gondolom, hogy rossz volt a mai teljesítményünk. Nem volt csapat a szezonban, amely ennyi veszélyt jelentett volna a Bayern kapujára, de nem voltunk elég gyilkosak. Vissza kell térnünk a győzelmi útra.

A forduló eredményei, tabella itt!

Mats Hummels szerin bár 5–1-e zakót kaptak, nem játszottak rosszul
Mats Hummels szerin bár 5–1-e zakót kaptak, nem játszottak rosszul

ARSENAL–MANCHESTER UNITED 3–0

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere: – Nem hagytunk nekik helyzetet, ez volt a döntő. Megleptük őket a jó kezdésünkkel, és Petr Cechtől kezdve Theo Walcottig szuper teljesítményeink voltak. Tizenkilenc éve vagyok a klubnál, tisztában vagyok vele, hogy nagy csalódás után nagy válaszra van szükség. Megtettük. Két pontra vagyunk az éllovas Manchester Citytől, és remélem, a mai győzelem hitet ad a harchoz.

Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere: – Rossz volt a kezdés, és agresszió, illetve akarat nélkül nem megy. Ez volt az első, hogy ilyet láttam a csapattól, nem ezt vártam. Megnyertük a legutóbbi négy meccsünket, adtam egy szabadnapot a játékosoknak, mert fáradtak voltak. A szombati edzés teljesen normális volt, nagyon csodálkoztam, hogy ezt láttam.

A forduló eredményei, tabella itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik