NL: Pályafutásom legrosszabb éjszakája volt – Dalic

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 10:28
null
„Mindenki csak saját magára figyelt, nem segítettünk a másiknak” – vélekedett Modric (Fotó: AFP)
Jó reggelt, Horvátország! Fájdalmas az ébredés minden idők legnagyobb eredménye után – ez a hatalmas cím fogadja a Sportske Novosti honlapján az olvasókat, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a horvát válogatott súlyos, 6–0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól.



Ha nem kaptak volna hat gólt, talán el lehetett volna intézni a vereséget annyival, hogy a történelem ismétli önmagát, hiszen az 1998-ban világbajnoki bronzérmes nemzeti együttes a hollandok legyőzése és a harmadik hely megszerzése után kikapott az írektől. A Sportske Novosti cikke szerint a vereségre azért is lehetett számítani, mert mindenki ismeri a balkáni mentalitást, s emiatt a spanyolok elleni zakó benne volt a pakliban, azonban arra, hogy 6–0 lesz a végeredmény, senki nem gondolt.

A lap szerint a vereség oka elsősorban abban keresendő, hogy az addig remekül játszó Sime Vrsaljko a huszadik percben megsérült, s le kellett cserélni. Onnantól kezdve pedig már csak egy csapat volt a pályán, de az nem az oroszországi világbajnokságon ezüstérmes együttes volt.

„Súlyos vereség, ami bizonyára fáj, de álljatok meg egy pillanatra és gondolkozzatok (feltéve, hogy van agyatok), mielőtt elkezdenétek köpködni, ahogy szoktatok, kedves tájékoztatási eszközök. Ilyen helyzetekben nem kell a bűnbakot keresni, együtt nyertünk eddig, együtt is veszítünk. Nem szabad most elsüllyednünk, s nem szeretném, ha elfelejtenénk mindazt, amit a világbajnokságon megvalósítottunk. Mi egy olyan nép vagyunk, amely azonnal elkezdi köpködni a legjobbakat, s ilyen állásponttal nem is fogunk sose előrelépni. Fiúk, fel a fejjel, a következő mérkőzés egy újabb lehetőség a bizonyításra, felejtsük el ezt mielőbb, egyszerűen kib... rossz este voltˮ – írta az Instagramon Dejan Lovren.



 

„Pályafutásom legnehezebb éjszakája” – ezzel a címmel jelentette meg a Vecernji list Zlatko Dalic szövetségi kapitány nyilatkozatát, aki elmondta, hogy ez is az élet része, és ezt el kell fogadniuk.

 

„Nem könnyű most nekünk, de nem sírhatunk, hanem le kell vonnunk a tanulságot, és menni kell tovább. Az első húsz percben jól játszottunk, volt három százszázalékos gólszerzési lehetőségünk. Az első kapott gól után a játékosok nem tartották magukat ahhoz a rendszerhez, amit megbeszéltünk, mindenki csak magával törődött.ˮ

A lap nyomtatott kiadása a címoldalon a bal alsó sarokban egy bélyegképet jelentetett meg a mérkőzésről, s azt írta mellé: Hideg zuhany a Nemzetek Ligája rajtján – az eddigi legsúlyosabb vereség, hatot kaptunk a spanyoloktól.

A Vecernji list címlapja
A Vecernji list címlapja


Az index.hr a világbajnokság legjobb játékosát, Luka Modricot idézi, aki elmondta, hogy a spanyolok második gólja után teljesen szétesett a válogatott játéka.

„Mindenki csak saját magára figyelt, nem segítettünk a másiknak, távol voltunk a spanyoloktól, s egy ilyen együttes ellen ezt nem lehet megtenni. Szomorú ezt mondani, de a végén még jól is jártunk. Szeretném kiemelni, hogy a hozzáállás minden találkozó esetében különböző kell, hogy legyen a mostanitól. Meg kell értenünk, nem tudunk úgy játszani, hogy nem nyújtunk száz százalékot. Ha leszűrjük a tanulságot ebből a találkozóból, az jó lesz. Én bízom benne, hogy így lesz. Most a legkönnyebb kritizálni, és azt mondani, hogy semmi se jó” – mondta Modric.

És, hogy a vereség még jobban fájjon, ahhoz a szerb sajtó is igyekezett hozzájárulni. A Kurir napilap ugyanis azzal a címmel számolt be a mérkőzésről, hogy: A szerb Szubasics nélkül kitömték a horvátokat: a spanyolok kiélték magukat a vb-ezüstérmes ellen! Dalic csapata hatot kapott.

A Blic napilap pedig arról írt, hogy a spanyolok elképesztően jól játszottak az egész mérkőzésen, s valódi csoda, hogy a különbség csak hat gól lett. Az Informer szerint a horvátok igazi katasztrófát éltek át, s az arcuk még sokáig piros lesz a szégyen miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik