Hollandia: történelmi mélyponton a válogatott

Vágólapra másolva!
2017.03.29. 14:20
Történelmi mélypontra jutott a holland labdarúgó-válogatott, amely a voetbalbelgie.be számításai szerint a következő FIFA-világranglistán (április 6.) a 32. helyre csúszik majd vissza.

Az Eb-ről lemaradó hollandok amúgy sem hasítottak mostanában: a legutóbbi, márciusi ranglistán a 21. helyet foglalták el. Azóta viszont újabb vereségeket szenvedtek. Szombaton a bulgáriai vb-selejtezőn 2–0-ra kaptak ki ez Danny Blind szövetségi kapitány állásába, valamint gyakorlatilag a vb-részvételükbe került –, majd kedden felkészülési mérkőzésen otthon az olaszoktól 2–1-re.

A 2014-es vb-n harmadik Hollandia hét éve még a második helyen állt a világranglistán, 1997 végén viszont volt a 22. is. Utóbbi szintre csúszott vissza 2016 végén, most pedig újabb negatív rekordot ér majd el. a legutóbbi, márciusi ranglistán a 21. helyet foglalták el. Azóta viszont újabb vereségeket szenvedtek. Szombaton a bulgáriai vb-selejtezőn 2–0-ra kaptak ki ez Danny Blind szövetségi kapitány állásába, valamint gyakorlatilag a vb-részvételükbe került –, majd kedden felkészülési mérkőzésen otthon az olaszoktól 2–1-re.

A 2014-es vb-n harmadik Hollandia hét éve még a második helyen állt a világranglistán, 1997 végén viszont volt a 22. is. Utóbbi szintre csúszott vissza 2016 végén, most pedig újabb negatív rekordot ér majd el.

A magyar labdarúgó-válogatott jelenleg a 27. helyen áll a világranglistán…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik